Σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Καλαμάτας μέχρι τις 3 Ιουνίου

/

Ξεκίνησαν εργασίες αντικατάστασης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, στην οδό Αριστομένους και σε παρόδους, στο πλαίσιο του έργου “Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο”, δηλαδή της ανάπλασης στην περιοχή “Ουζάκια”.

Από την ανάδοχο εταιρεία θα γίνουν, επίσης, εκ νέου ασφαλτόστρωση, κατασκευή εγκαρσίων διελεύσεων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών και διαβάσεων πεζών, ενώ στην οδό Μακεδονίας θα υλοποιηθούν προβλεπόμενες από την μελέτη εργασίες.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες, κατόπιν αδείας του Δήμου Καλαμάτας, η ανάδοχος εταιρείας προχωρεί τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Αριστομένους και Μακεδονίας, σύμφωνα με τις παρακάτω 3 φάσεις εργασιών:

Πρώτη φάση εργασιών (17/05 έως 22/05)

Πρώτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την Τετάρτη 17/05/2017 έως τη Δευτέρα 22/05/2017.
Εφαρμόζεται διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα ισχύει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Β. Όλγας έως Β. Κωνσταντίνου
• Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους
• Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών
• Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Β. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.

Δεύτερη φάση εργασιών (23/05 έως 27/05)

Δεύτερη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από την Τρίτη 23/05/2017 έως το Σάββατο 27/05/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας
• Σωκράτους από Αριστομένους έως Αριστοδήμου
• Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους
• Β. Κωνσταντίνου έως Αριστοδήμου.
Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Σόλωνος και Β. Κωνσταντίνου θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.

Τρίτη φάση εργασιών (29/05 έως 03/06)

Τρίτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29/05/2017 έως το Σάββατο 03/06/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευση των οχημάτων στις οδούς:
• Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών
• Αριστομένους από Αριστοτέλους έως Μακεδονίας.
Επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τοποθετεί τμηματικά, ανά στάδιο εργασιών, την κατάλληλη σήμανση σε όλες τις διασταυρώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι οδηγοί για το κλείσιμο της οδού και την υποχρεωτική πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ανά στάδιο εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους.

Αστικό λεωφορείο

Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Μεταβάλλεται η διαδρομή της γραμμής 1 με κατεύθυνση προς Παραλία και αυτή διέρχεται μέσω των οδών Αριστομένους – Φραντζή – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Β. Κωνσταντίνου.
• Η γραμμή 4 με κατεύθυνση προς κέντρο διέρχεται μέσω των οδών Φιλελλήνων – Αριστοτέλους – Φαρών – Β. Γεωργίου – Νέδοντος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γ. Κοζομπόλη: Προϋποθέσεις για την έξοδο από το Πρόγραμμα Προσαρμογής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Μεσσηνίας οι αντιπεριφερειάρχες Μαντάς και Αλειφέρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ΜΠΕ της νέας επένδυσης της ΤΕΜΕΣ στη Βελίκα – Ερωτήματα από την παράταξη Τατούλη – Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη συνεδρίαση

θετικά ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο επί της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου που αφορά