Από 1 έως 30 Ιουνίου οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καλαμάτας

/

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι τα κριτήρια και η περίοδος υποβολής αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2017 – 2018 ορίζονται ως εξής:

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών στους παιδικούς Σταθμούς Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2017-2018 ορίζεται η 01-06-2017 και λήξης η 30-06-2017.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο γραφείο 125 της Δ/νσης Πρόνοιας, καθημερινά από 10:00 έως 13:00. Τα έντυπα των αιτήσεων εγγραφών με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα διατίθενται από το παραπάνω γραφείο (τηλ 27213 61825) και μπορούν να αναζητηθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τα έντυπα και δικαιολογητικά επανεγγραφής θα διατίθενται και από τους Παιδικούς Σταθμούς.
Δικαίωμα εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών (αυτοεξυπηρετούμενα) έως την ηλικία εγγραφής τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο), εφόσον και για όσο διάστημα δεν πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.
Δικαιολογητικά: Για την εγγραφή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά: 
Αίτηση του γονέα ή του κηδεμόνα του παιδιού. Πιστοποιητικό γεννήσεως (αυτεπάγγελτη αναζήτηση για πολίτες με ελληνική ιθαγένεια). Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης για τρίτεκνες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές οικογένειες (αυτεπάγγελτη αναζήτηση για πολίτες με ελληνική ιθαγένεια). Βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι και αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων των γονέων προκειμένου για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Βεβαίωση παιδίατρου για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού, καθώς και αντίγραφο βιβλιαρίου εμβολίων του παιδιού. Εκκαθαριστικό εφορίας ή το έντυπο Ε1 του τρέχοντος οικονομικού έτους. Υπεύθυνη δήλωση των γονέων για την οικογενειακή τους κατάσταση. Υπεύθυνη δήλωση παραλαβής παιδιού από γονέα ή κηδεμόνα και κάθε άλλο δικαιολογητικό που η Διεύθυνση Πρόνοιας θεωρεί απαραίτητο.

Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στον Σταθμό, εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
Για την επανεγγραφή του παιδιού απαιτούνται όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά πλην της ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού και με την προϋπόθεση ότι έχουν καταβληθεί τα τροφεία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.
Τροφεία: Τα τροφεία θα καταβάλλονται το πρώτο δεκαημέρου του μήνα. Τα τροφεία καταβάλλονται κανονικά και ανεξαρτήτως παρουσιών, εκτός από το μήνα Αύγουστο που οι Σταθμοί δεν λειτουργούν.
Τα τροφεία ανέρχονται στο ποσό των 50,00 ευρώ για κάθε νήπιο, ανεξαρτήτως εισοδήματος και για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα από 40.001,00 ευρώ και άνω.

Μειωμένα τροφεία καταβάλλουν: Οι πολύτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 20.001,00 έως 40.000,00 ευρώ με μείωση 50%, ήτοι 25,00 ευρώ για κάθε νήπιο.
Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000,00 ευρώ με μείωση 50%, ήτοι 25,00 ευρώ για κάθε νήπιο.
Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 15.001,00 μέχρι 40.000,00 ευρώ με μείωση 30%, ήτοι 35,00 ευρώ για κάθε νήπιο.
Απαλλάσσονται των τροφείων: Οι πολύτεκνες οικογένειες με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάτω των 20.000,00 ευρώ. Οι οικογένειες, στις οποίες ο ένας εκ των δύο γονέων ή τέκνο, έχει θεωρηθεί ανάπηρος με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Οι άπορες οικογένειες, των οποίων η απορία αποδεικνύεται με δικαιολογητικά. Τα ορφανά παιδιά από έναν ή δύο γονείς. Τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών. Τα παιδιά, που ο πατέρας τους είναι στρατιώτης. Οι γονείς εργαζόμενοι στο Νομικό Πρόσωπο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερντογάν: Η Φενέρ κέρδισε χάρη στον Ομπράντοβιτς και τον Σλούκα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σύλληψη διαρρηκτών με πλούσια δράση σε Τρίπολη και Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,