“Πάνε ταμείο” όσοι εκμεταλλεύονται παραλίες στο δήμο Καλαμάτας

/

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού αναφέρθηκε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι στην ανωτέρω Κ.Υ.Α. προβλέπονται κατά κύριο λόγο τα εξής:
Η παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού μπορεί να διενεργηθεί για χρονικό διάστημα από 1 έως 3 έτη.
Για το έτος 2017: Ημερομηνία λήξης κατάρτισης σύμβασης με τον Δήμο και καταβολής του αντιτίμου είναι η 23-06-2017, ενώ ημερομηνία λήξης κατάρτισης σύμβασης με το Αυτ. Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας και καταβολής του αντιτίμου είναι η 15-07-2017.
Για τα έτη 2018 και 2019: Ημερομηνία λήξης κατάρτισης σύμβασης με το Δήμο και καταβολής του αντιτίμου είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, ενώ ημερομηνία λήξης κατάρτισης σύμβασης με το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας και καταβολής του αντιτίμου είναι η 30ή Ιουνίου εκάστου έτους.
Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι παραχωρήσεις εντός των ανωτέρω προθεσμιών, η χρήση αιγιαλού θεωρείται αυθαίρετη και επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον τριπλάσιο του ανταλλάγματος χρήσης.
Σύμφωνα με την αριθμ. 89/2017 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αντάλλαγμα απλής χρήσης αιγιαλού για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών και ξαπλωστρών, εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας, έχει οριστεί σε 11 ευρώ ανά τ.μ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τέσσερις ως έξι άδειες η άποψη που επικράτησε σε σύσκεψη του ΕΣΡ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μέχρι τις 15 Ιουνίου οι εγγραφές στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ