Αποκαλύψεις από την Καλαμάτα: Πάρτι εκατομμυρίων και στον αθλητισμό!

/

Αποκαλύψεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού από την Καλαμάτα. Υποδομές εκατομμυρίων που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, υπουργοί που είχαν πάρει το δημόσιο ταμείο στο “σπίτι” τους, προγραμματισμός έργων με κομματικά κριτήρια, ρουσφετολογικές χρηματοδοτήσεις ομοσπονδιών – φαντασμάτων τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων στον αθλητισμό.

Ως μια από τις τρεις αιτίες που οδήγησαν τη Χώρα στην οικονομική κρίση αξιολόγησε αυτό που συνέβαινε στον χώρο το αθλητισμού τα προηγούμενα χρόνια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην Καλαμάτα προσκεκλημένος του αθλητικού τμήματος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Ο κ. Συναδινός κατέταξε τα τα όσα συνέβαιναν στον τομέα του αθλητισμού στο ίδιο επίπεδο με το πάρτι που είχε στηθεί στον τομέα των εξοπλιστικών και στην υγεία, αποκαλύπτοντας τις παθογένειες ενός συστήματος που είχε στηθεί πολλά χρόνια στη Χώρα μας. 

Οι αμαρτίες

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού μίλησε για αθλητικές υποδομές που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, για υποδομές – φαντάσματα για τις οποίες οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει για την κατασκευή τους εκατομμύρια ευρώ. “Υπάρχουν υποδομές που έχουν κοστίσει εκατομμύρια ευρώ και δεν έγιναν ποτέ. Εκατομμύρια πήγαν στο βρόντο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις υπάρχουσες υποδομές τονίζοντας ότι κατασκευάστηκαν γήπεδα που δεν μπορούσαν να συντηρηθούν, γήπεδα που οδηγήθηκαν σε κατάρρευση. Σημείωσε, μάλιστα, ότι υπήρχαν αθλητικοί χώροι που δεν είχαν, καν, άδεια λειτουργίας όπως το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ!

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθλητισμού αποκάλυψε ότι υπήρχαν υπουργοί που είχαν πάρει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου στο σπίτι τους, φωτογραφίζοντας υπουργό που είχε διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου προϋπολογισμού για έργα στην εκλογική του περιφέρεια! “Δεν νοείται κανένας να παίρνει το ταμείο του κράτους στο σπίτι του” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός. Ο κ. Γραμματέας τόνισε ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε 50 αθλητικά έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων εκ των οποίων το 20% αφορούσε έργα που “έρχονταν” από το 2000, το 30% αφορούσε έργα της εκλογικής περιφέρειας πρώην υπουργού, το 30% έργα της Αττικής και μόλις το 20% έργα που αφορούσαν την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο κ. Συναδινός αναφέρθηκε και στο πάρτι που είχε στηθεί στις ομοσπονδίες διαφόρων αθλημάτων. Τόνισε ότι υπήρχαν ομοσπονδίες – σφραγίδες (μη ενεργές δηλαδή) που το μόνο που έκαναν ήταν να λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση για να κάνουν ρουσφέτια, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

Ο κ. Συναδινός αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σημείωσε ότι, πλέον, “κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του”. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι σπατάλες με στόχο, όπως υπογράμμισε, να υπάρξει Νέμεσις. Τόνισε ότι το πλαίσιο για τη λειτουργία και αδειοδότηση των αθλητικών χώρων αλλάζει και προσέθεσε ότι όλα τα έργα στον αθλητισμό γίνονται με βάση τις αντικειμενικές ανάγκες κάθε περιοχής. Σημείωσε ότι, πλέον, η κυβέρνηση στρέφεται στην κατασκευή μικρών έργων που θα έχουν μέγιστο κοινωνικό όφελος και τόνισε ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων υπάρχουν προς ένταξη 250 προτάσεις από όλη τη Χώρα. Όσον άφορα στο ζήτημα της χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών ανέφερε ότι η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει το τοπίο χρηματοδοτώντας όσες είναι πραγματικά ενεργές, όσες έχουν σημαντική αθλητική και ευρύτερη κοινωνική δράση. “Πρέπει να μπει, και θα μπει τάξη σε όλα αυτά, προκειμένου κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν άνθρωποι του αθλητισμού της Μεσσηνίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

συν

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνιακή “βεντέτα” για το στρατόπεδο και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καιρός στην Καλαμάτα την Τρίτη 23 Μαΐου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πικραμμένος: Υπόδειγμα για τις πόλεις όλης της Ελλάδας η Καλαμάτα – Μπαίνουμε σε μια φάση όπου η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την