Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν το γάντι στις μεθοδευμένες προκλήσεις της ΝΔ Μεσσηνίας

/

Σκληρή απάντηση των Π. Κοζομπόλη, Γ. Κατυρούγκαλου και Π. Κωνσταντινέα στη μεθοδευμένη επίθεση που δέχονται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία με αφορμή της λειτουργία του στρατοπέδου. Ειδική αναφορά στον πολιτευτή, Μίλτο Χρυσομάλλη. Αναφορές σε “γόνους”, σε “πολιτικά τζάκια” και σε πολιτικούς που “δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους”.

Σφοδρή επίθεση στα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά στον πολιτευτή, Μίλτο Χρυσομάλλη εξαπολύουν οι 3 βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή τους ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: 

“Με αφορμή τις τελευταίες συζητήσεις για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του στρατοπέδου Καλαμάτας, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μ. Χρυσομάλλης, εκδήλωσε για μία ακόμη φορά την αμετροέπειά του. Η αμετροέπεια δεν είναι ασυνήθιστη για την παράταξη του. Ο μόνος λόγος που θεωρήσαμε την ανάγκη να απαντήσουμε στο τελευταίο επεισόδιο της είναι γιατί θεωρούμε την πολιτική πάνω από όλα θέμα προσωπικού και πολιτικού ήθους.

-Ο κ. Χρυσομάλλης δήλωσε στον τοπικό τύπο για τους Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ επί λέξει : «αυτά τα ανθρωπάκια προκειμένου να κρατήσουν το μισθό τους και την καρέκλα τους, θα κάνουν τα πάντα. Ακόμα και να χειροκροτούν μέχρι και αυτόν που λοιδορεί τον μητροπολίτη τους». Ταυτόχρονα μας «αφόρισε», διότι –δήθεν- έχουμε εκφραστεί υπέρ του κλεισίματος του στρατοπέδου. 

Επειδή γνωριζόμαστε όλοι στην πόλη και τον νομό μας, είναι προφανές, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επαγγελματίες πολιτικοί είναι, ούτε ανεπάγγελτοι, ούτε μανία έχουν με τα αξιώματα και τις καρέκλες. Κάποιοι άλλοι, γόνοι πολιτικών τζακιών, που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και δηλώνουν αιώνιοι πολιτικοί ή περιφερόμενοι πολιτευτές, είναι αυτοί που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και διέλυσαν την κοινωνία. Είναι οι ίδιοι, που με περισσό θράσος και αμετροέπεια, μας κουνούν το δάχτυλο και θέλουν να σώσουν τη χώρα. Με τις ίδιες συνταγές του παλαιού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και αυτογνωσίας.

Εμείς, εκλεγμένοι δύο φορές εντός του 2015 από τους πολίτες, έχουμε επίγνωση και της εντολής και των δυσκολιών που υπάρχουν στην υλοποίησή της.

Είμαστε δεσμευμένοι αταλάντευτα στην προσπάθεια :

-Να επιστρέψει η χώρα και η Μεσσηνία στην κανονικότητα, μακριά από την επιτροπεία των μνημονίων, τη θηλιά του χρέους και την κρίση.

-Να υλοποιηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης, για νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης με δίκαιη διανομή των καρπών της ανάπτυξης και μείωση της ανεργίας. Για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ως ασπίδας των αδυνάτων συμπολιτών μας. Για δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στη λειτουργία της διοίκησης και για διαρκή πόλεμο στη διαφθορά και διαπλοκή με όλα τα μέσα.

Η οικονομία σήμερα σταθεροποιείται και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά σε όλους, παρά τις γνωστές δυσκολίες. Μόνο η τυφλότητα της αντιπολίτευσης δεν τα διακρίνει. Είναι ώρα ευθύνης, για όλους. Η κοινωνία, αντί για ύβρεις και πολιτικές αμετροέπειες, περιμένει πολιτικές θέσεις και ουσιαστική κριτική.

Τέλος, για το επίμαχο θέμα του στρατοπέδου, ο κ. πολιτευτής διαστρεβλώνει συνειδητά την αλήθεια, αφού ουδείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «χειροκρότησε» τον Υπουργό Άμυνας και τις δηλώσεις του για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Ουδείς βουλευτής πήρε θέση για να φύγει το στρατόπεδο Καλαμάτας.

Η θέση μας είναι σαφής και στηρίζεται στο αυτονόητο: Ότι, αποκλειστικά αρμόδιοι για το πως και που θα λειτουργούν, θα εκπαιδεύονται και θα ενεργούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αυτή γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητες τη χώρας. Όχι ο κάθε τοπικός παράγοντας, ανιδιοτελής ή όχι”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυτική Πελοπόννησο “ψηφίζουν” οι Γερμανοί τουρίστες για τις διακοπές τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνιακή “βεντέτα” για το στρατόπεδο και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της