Στο τραπέζι η κατασκευή νέου κλειστού σε περιοχή της Δυτικής Παραλίας

Το ζήτημα της κατασκευής ενός σύγχρονου κλειστού γηπέδου στη Δυτική Παραλία επανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατά την επίσκεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, στην Καλαμάτα.

Στην αναγκαιότητα να αποκτήσει η πόλη της Καλαμάτας ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, κατά την ομιλία του στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στην οποία συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

μακ

Ο κ. Μάκαρης επανέφερε την πρόταση που έχει διατυπώσει η παράταξή του εδώ και ένα χρόνο, πρόταση που μιλά για κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου. Μάλιστα, ο κ. Μάκαρης ανέφερε οτι ένα τέτοιο γήπεδο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στην έκταση των 48 στρεμμάτων που βρίσκεται στη Δυτική Παραλία (Κορδία). Η συγκεκριμένη έκταση έχει εκχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο το ερχόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να επανέλθει στην κυριότητα του δήμου Καλαμάτας. Ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι στην περιοχή μπορεί να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο χωρητικότητας 4.000 θέσεων, αρκεί να το επιδιώξει σοβαρά η δημοτική αρχή, προκειμένου να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα επέτρεπαν την κατασκευή του. “Είμαστε σύμφωνοι με την αλλαγή του πανιού στην Τέντα. Ωστόσο, αυτό που λείπει από την Καλαμάτα είναι ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο, ένα παλαί” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάκαρης.

Κολυμβητήριο – Δημοτικό Στάδιο

Ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε και στις υπάρχουσες αθλητικές υποδομές του δήμου Καλαμάτας τονίζοντας ότι όλες χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις, προκειμένου να καταστούν λειτουργικές. Για το κολυμβητήριο ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσει η ενεργειακή του αναβάθμισης τονίζοντας ότι είναι μια υποδομή που “έχει μέλλον”. Τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του δημοτικού σταδίου υπογραμμίζοντας ότι στην κατάσταση που είναι σήμερα όχι μόνο δεν μπορεί να προσελκύσει αθλητές υψηλού επιπέδου, όπως γίνονταν στο παρελθόν, αλλά ούτε αθλητές μεσαίου βεληνεκούς.

Γερασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις

μπασ

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης. Ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι οι αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας είναι, όντως, γερασμένες και παλιές. Ωστόσο, προσέθεσε ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί και καταφέρνει να τις κρατά σε ένα καλό επίπεδο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην προσπάθεια για την κατασκευή νέων υποδομών (γήπεδο στα Παλιάμπελα κλπ). “Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αλλά κρατάμε τις υποδομές σε ένα καλό επίπεδο χωρίς να έχουμε τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις” σημείωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης.

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

600 νευρολόγοι από όλο τον κόσμο στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η κυβέρνηση πράττει όσα δεν έκαναν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επί χρόνια στο δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ευρεία σύσκεψη για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των Άριος, Αρφαρών και Θουρίας

Eυρεία σύσκεψη, υπό τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των μελετητών, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς και προέδρων Κοινοτήτων των Ενοτήτων,

«Χρυσάφι» στα χέρια του δήμου Καλαμάτας: Στα 520.000 ευρώ η αξία κληροδοτήματος στην Κηφισιά – Η πρόταση για κατεδάφιση και η αξιοποίηση

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (27/5), θα συζητηθεί η έκθεση εκτίμησης του κληροδοτήματος «Αικατερίνης Χανδρινού». Η

Δείτε επίσης