Με συνδικαλιστές της αστυνομίας συναντήθηκε η βουλευτής Π. Κοζομπόλη

/

Με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών συναντήθηκε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Ηλία Αξιωτόπουλο, Τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας κ. Κωνσταντίνο Σταυρόπουλο και τον Γραμματέα διεθνών Σχέσεων της ΠΟΑΣΥ, κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο.

Συζητήθηκαν τα θετικά σημεία του νέου ειδικού μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως αυτό διαμορφώθηκε με τον νόμο 4472 /19-05-2017. Συνομολογήθηκε, ότι το νέο ειδικό μισθολόγιο, διασφαλίζει την διατήρηση των ονομαστικών αποδοχών του προσωπικού. Αυξάνεται ο βασικός μισθός με την ενσωμάτωση των επιδομάτων και συμπαρασύρει θετικά το ύψος της σύνταξης και των αυξήσεων. Κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών ενώσεων. Θεσπίστηκε το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα εξομάλυνσης, που μέχρι σήμερα λάμβανε μόνο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και το επίδομα παραμεθορίου, που για πρώτη φορά χορηγείται στα Σώματα Ασφαλείας κλπ.

Εκ μέρους των συνδικαλιστών, διατυπώθηκαν σημεία που χρήζουν βελτιώσεων, όπως η εναρμόνιση του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών με αυτό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η αναγκαιότητα θέσπισης δύο επιπλέον κλιμακίων, ώστε να μην παύει , για μια συγκεκριμένη κατηγορία, η ανέλιξη στα 29 έτη υπηρεσίας, και η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας απεριορίστως και όχι μέχρι τις 31-12-2016, όπως προβλέπεται στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην πορεία της αναδιάρθρωσης της αστυνομίας στην Μεσσηνία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μήνυμα προς το ΕΣΡ: Εφαρμόστε το νόμο, προχωρήστε το διαγωνισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Αποζημίωση ιδιωτών για φθορά των οχημάτων τους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελοπόννησος 2030: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Οι αναφορές στα ζητήματα της Μεσσηνίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε το μεσημέρι στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της