Ανοίγουν δίαυλοι συνεργασίας μεταξύ της Καλαμάτας και του Πεκίνου

/

Εκπρόσωποι του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου της Κίνας, καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Πεκίνου, συνοδευόμενοι από στελέχη της κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, επισκέφθηκαν σήμερα το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, όπου εκ μέρους του Δημάρχου τους υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα. Στη συνάντηση έλαβαν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) Καθηγητής Δημήτριος Βελισσαρίου και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αναπληρωτής Καθηγητής Νικόλαος Ζαχαριάς.

Από πλευράς των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου του Πεκίνου έγινε γνωστό ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Καλαμάτας και προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τη δωρεάν συμμετοχή τριών σπουδαστών από την Καλαμάτα, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί στο Πεκίνο. Απηύθυναν, επίσης, πρόσκληση προς το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο να επισκεφθούν το Πεκίνο.
Η Αντιδήμαρχος καλωσόρισε τους Κινέζους επισκέπτες και τους ενημέρωσε για την αδελφοποίηση μεταξύ της Καλαμάτας και της πόλης Σιάν στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας έχει δρομολογηθεί η ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων. Τόνισε, επίσης, ότι η Καλαμάτα είναι ανοιχτή για την ανάπτυξη σχέσεων και με άλλες κινεζικές πόλεις, όπως το Πεκίνο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα εποχή στην απονομή των προνοιακών επιδομάτων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λύνεται ο γόρδιος δεσμός της χρηματοδότησης του Φεστιβάλ Χορού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ