Μεσσηνία: Η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής

/

Το έργο «Ψηφιακή υπηρεσία ειδοποίησης και αντιμετώπισης πυρκαγιάς», που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, παρουσίασε σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας το Πυροσβεστικό Σώμα. Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο Μεσσήνιος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματας, Βασίλης Καπέλιος, καθώς και περίπου 100 σπουδαστές απο την Πυροσβεστική Ακαδημία. 

Πρόκειται για ένα σύστημα αποτελούμενο από εξοπλισμό και λογισμικό, που παρέχει πληροφοριακή υποστήριξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος για τη βέλτιστη διαχείριση περιστατικών και πόρων, την παρακολούθηση θέσης του στόλου των οχημάτων του πανελλαδικά και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών ειδοποίησης προς τους πολίτες και άλλους οργανισμούς.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε χαιρετισμό του, απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες του Πυροσβεστικού Σώματος και στους εκατοντάδες πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί στο καθήκον. Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, για τις υπηρεσίες που διαχρονικά έχει προσφέρει στην Καλαμάτα και για τη διοργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης, πανελλήνιας εμβέλειας. Τόνισε δε ότι αποτελεί τιμή για την Καλαμάτα το γεγονός πως είναι Αρχηγός της Πυροσβεστικής ο κ. Καπέλιος, ο οποίος είναι δημότης Καλαμάτας.
Αφού αναφέρθηκε στην επώδυνη εμπειρία των πυρκαγιών του 1998 και του 2007, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι, με τη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει δημιουργήσει τη δεύτερη Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού, με 20 περίπου μέσα, τα οποία βγαίνουν σε διασπορά από την 1η Μαΐου, για αντιμετώπιση πυρκαγιών το συντομότερο, αφού αυτές ξεσπάσουν.

π1

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυβ. πηγές: Τα ΜΜΕ που κατασκευάζουν ειδήσεις κάνουν ζημιά στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καταστρέψουν τους νέους κάδους ανακύκλωσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο