Να αναλάβουν το πρόγραμμα Leader οι περιφέρειες ζητά ο Π. Τατούλης

/

“Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του προγράμματος Leader και ο τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος εκ μέρους του Υπουργείου αποτελεί μια επανάληψη των προηγούμενων πρακτικών, που δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ένωσης Περιφερειών.

“Αποδείξαμε κατά την προηγούμενη προγραμματική περίοδο την εξαιρετική ικανότητα των Περιφερειών στη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, με αποτέλεσμα τα περιφερειακά μας προγράμματα να διασώσουν το πρόγραμμα της χώρας” συνέχισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι “πρωτοτυπήσαμε και απαλλάξαμε το πρόγραμμα από τις παρεμβάσεις που υπήρχαν μέχρι τότε, με αποτέλεσμα να υλοποιηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό”.

Σε ότι αφορά τη μεταποίηση, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, “δεν θα πρέπει να είναι αποκλειστικά στις Αναπτυξιακές εταιρίες, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν σημαντικό κομμάτι της οι Περιφέρειες, υλοποιώντας το στρατηγικό τους σχεδιασμό, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους, και όχι να κατευθύνονται οι προτάσεις εκεί που θέλουν οι μεσάζοντες”.

Αν δεν ληφθεί από το Υπουργείο μέριμνα για τα κριτήρια του Leader, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για το 2018 και το 2019 από τώρα, θα βγούμε εκτός στόχων και θα έχουμε ποινές στο πρόγραμμά μας. “Αν επίσης δεν ανοίξουν άμεσα τα προγράμματα, τότε θα βρεθούμε σε επίπεδο στόχων το 2018 και το 2019 πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να έχουμε έλλειμμα στα προγράμματα, της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ”, ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου θέτοντας ταυτόχρονα στη διάθεση του Υπουργείου τη βοήθεια και τη θετική συνδρομή των Περιφερειών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καταστρέψουν τους νέους κάδους ανακύκλωσης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ούτε μια ώριμη μελέτη για τις αθλητικές υποδομές δεν διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ