Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καταστρέψουν τους νέους κάδους ανακύκλωσης

/

Ξεκίνησε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών κάδων της εταιρείας Recycom, που συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμάτας για την ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, προσφέροντας – σε αντάλλαγμα – τρόφιμα και είδη υγιεινής στο Δημοτικό Παντοπωλείο. Τοποθετούνται νέοι κάδοι και η αρχή έγινε από εκείνους που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Ψαρών και Ψαρών και Σόλωνος (Δικαστήρια).

Στο παρελθόν παρατηρήθηκαν φαινόμενα παράνομης αφισοκόλλησης, βανδαλισμών και αναγραφής συνθημάτων στους κάδους αυτούς. Επισημαίνεται, λοιπόν, ότι σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας απαγορεύεται η ρύπανση με επικόλληση εμπορικών αφισών ή αυτοκόλλητων ή η αναγραφή συνθημάτων στα φωτιστικά σώματα, στις πινακίδες ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας και στους φωτεινούς σηματοδότες, σε κάδους ή άλλα μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων, στους τηλεφωνικούς θαλάμους, σε δημοτικά, δημόσια και ιδιωτικά κτίσματα, σε ΚΑΦΑΟ ΟΤΕ κ.λπ. και κουτιά της ΔΕΗ, σε δένδρα και σε κοινόχρηστους χώρους. Το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 25 (Φθορά κάδων κ.ά. δημοτικής περιουσίας) του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου, η αποκατάσταση των ζημιών σε κάδους κ.λπ. είδη συλλογής απορριμμάτων, καθώς και στην εν γένει δημοτική περιουσία θα γίνεται σε βάρος και για λογαριασμό του υπαιτίου, στον οποίον θα επιβάλλεται παράλληλα και πρόστιμο από 350 έως 1400 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Η ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Να αναλάβουν το πρόγραμμα Leader οι περιφέρειες ζητά ο Π. Τατούλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον