1.400 στρέμματα στην Βέργα εντάσσονται στο Σχέδιο Πόλης

Στην ανακοίνωση ότι ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης της Παραλίας Βέργας και από τη Δευτέρα 29 Μαίου τίθεται σε ανάρτηση, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ιδιοκτήτες και να κατατεθούν τυχόν ενστάσεις, προχώρησε η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτα Ντίντα. Η επικαιροποίηση της μελέτης κατέστη αναγκαία μετά την ακύρωσή της από το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2011, καθώς είχε κυρωθεί αναρμοδίως. Επειδή πρόκειται για παραλιακό οικισμό, η μελέτη θα έπρεπε να είχε εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα, ενώ αυτό συνέβη με υπογραφή του τότε Υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ.

Για την επανέγκριση της μελέτης απαιτήθηκε να συνταχθεί μελέτη οριοθέτησης ρεμάτων και μελέτη για τη γεωλογική καταλληλότητα του εδάφους. Οι μελέτες αυτές συντάχθηκαν και εγκρίθηκαν. Επίσης, έπρεπε να γίνουν και οι απαιτούμενες προσαρμογές, τις οποίες επέφεραν τα δεδομένα των δύο αυτών μελετών.
Η επικαιροποιημένη πολεοδομική μελέτη τίθεται σε ανάρτηση από τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017. Η ανάρτηση θα διαρκέσει 15 μέρες και προβλέπεται δικαίωμα ένστασης για τους ιδιοκτήτες και, συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις εκείνες που ακίνητα επηρεάζονται από τα νέα δεδομένα, τα οποία προέκυψαν από τις δύο αυτές μελέτες, δηλαδή από τη μελέτη των ρεμάτων και από τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας.
Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι δε θα ανοίξουν και πάλι τα ζητήματα της πολεοδομικής μελέτης, τα οποία είχαν κλείσει κατά το παρελθόν. Δικαίωμα ένστασης έχουν όσοι επηρεάζονται με τα καινούργια δεδομένα.
Στη συνέχεια, οι ενστάσεις θα διαβιβαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα γνωμοδοτήσει επ’ αυτών και θα διαβιβάσει τη γνωμοδότηση του στο ΣΥΠΟΘΑ. Τέλος, το Υπουργείο θα προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να εγκριθεί η επικαιροποιημένη πολεοδομική μελέτη.
Οι προσαρμογές στην πολεοδομική μελέτη που ήταν αναγκαίο να γίνουν, πραγματοποιήθηκαν από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.
Μέσω της συγκεκριμένης πολεοδομικής μελέτης εντάσσονται στο σχέδιο 1.400 στρέμματα στην Παραλία Βέργας.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξαιρούνται για δύο χρόνια τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: 13 συλλήψεις σε επιχείρηση “σκούπα” της αστυνομίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Ολοκληρώνεται η ριζική ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (11/6) ο δήμος Καλαμάτας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού

Δείτε επίσης