Η ψηφιακή “επανάσταση” στην Ελλάδα ξεκινάει από την πόλη της Καλαμάτας!

/

Την παρουσίαση του νέου δικτύου της στην Καλαμάτα έκανε η εταιρεία WIND. Η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αναπτύσσεται το δίκτυο που θα φέρει “επανάσταση” στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία καθώς και στο internet.

Το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα παρουσίασε την Παρασκευή το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης, η εταιρεία WIND. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας, Νάσος Ζαρκαλής, το συγκεκριμένο έργο αλλάζει την Καλαμάτα καθώς συνιστά την λεγόμενη “ψηφιακή επανάσταση”, η οποία ξεκινά από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην υπόλοιπη Χώρα.

1

Τι φέρνει το νέο δίκτυο της WIND

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός διευθυντής σταθερής τηλεφωνίας και εταιρικών πελατών, Αντώνης Τζωρτζακάκης, με το νέο δίκτυο της WIND οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ταχύτητες στο ιντερνετ που θα είναι έως και 20πλάσιες των σημερινών. Αυτό γίνεται εφικτό καθώς το νέο δίκτυο της Εταιρείας, που θα αποτελείται συνολικά από 120 “καμπίνες” που θα συνδέονται με το δίκτυο οπτικών ινών και θα βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη την Καλαμάτα, θα δώσει τη δυνατότητα στο σύνολο των κατοίκων της Πόλης (θα καλυφθεί το 88% έως το τέλος του 2017) να έχουν πρόσβαση σε ταχύτητες που μέχρι σήμερα μοιάζουν εξωπραγματικές. Μάλιστα, ο κ. Τζωρτζακάκης, σημείωσε ότι, ήδη, στο νέο δίκτυο έχουν ενταχθεί πιλοτικά πελάτες της WIND στην Καλαμάτα, οι οποίοι απολαμβάνουν ταχύτητες που ξεκινούν από τα 100 και φτάνουν μέχρι και τα 500 mbps! Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στο νέο δίκτυο δεν θα απαιτεί ηλεκτρολογικές εργασίες στις οικίες ή τις επιχειρήσεις, καθώς το δίκτυο από την “καμπίνα” της WIND έως τον τελικό καταναλωτή παραμένει το ίδιο.

2

Κόστος επένδυσης

Τα στελέχη της WIND που βρίσκονται στην Καλαμάτα για την παρουσίαση του δικτύου έκαναν γνωστό ότι η επένδυση που έγινε στην Πόλη κυμαίνεται στο 1.800.000 ευρώ (15.000 ευρώ η κάθε “καμπίνα”). Το συγκεκριμένο δίκτυο, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας, δεν θα το χρησιμοποιεί μόνο η WIND, αλλά και οι υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα, γεγονός που σημαίνει ότι ανεξαρτήτου εταιρείας όλοι θα έχουν πρόσβαση στο νέο δίκτυο.

Τιμολογιακή πολιτική και εμπορικά πακέτα

Όσον αφορά στο ζήτημα της τιμολογιακής πολιτικής, του κόστους δηλαδή που θα πληρώσει ο τελικός καταναλωτής για να έχει πρόσβαση στο νέο δίκτυο, υπήρξε η εκτίμηση ότι οι τιμές θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και θα επιτρέψουν τη μετάβαση από το παλιό δίκτυο (ταχύτητες έως 24 mbps) στο “γρήγορο” δίκτυο. Όσον αφορά στα εμπορικά “πακέτα” που θα προσφερθούν στους καταναλωτές θα παρουσιαστούν εντός των τεσσάρων επόμενων μηνών.

Γιατί επιλέχθηκε η Καλαμάτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της WIND αναφέρθηκαν και στους λόγους που η WIND επέλεξε την Καλαμάτα ως την πρώτη πόλη που δημιουργεί το νέος της δίκτυο, μετατρέποντας την στην πρώτη “γρήγορη” πόλη στη χρήση του διαδικτύου. Όπως σημειώθηκε οι λόγοι που επιλέχθηκε η Καλαμάτα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα σύγχρονο αστικό κέντρο, ότι αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο οικονομικό κέντρο, ότι διαθέτει τον απαιτούμενο πληθυσμό και το γεγονός ότι διαθέτει ισχυρή μάζα νέων ανθρώπων, αυτών δηλαδή που κυρίαρχα χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο δήμος Καλαμάτα, αλλά και η τοπική κοινωνία “αγκάλιασαν” το έργο δίνοντας την ευκαιρία στην WIND να το κατασκευάσει γρήγορα και χωρίς εμπόδια.

Οι επιπτώσεις στην Οικονομία

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της WIND, Ν. Ζαρκαλή, η ανάπτυξη αυτών των δικτύων θα έχουν άμεση επίπτωση στην οικονομία της Χώρας, δεδομένου ότι οι εταιρικές χρήσεις είναι απεριόριστες και επιτρέπουν αφενός την εξοικονόμηση πόρων (οικονομικών και εργατικών) και αφετέρου δίνουν νέες απεριόριστες δυνατότητες. Μάλιστα, ο κ. Ζαρκαλής τόνισε ότι από τέτοιες πρωτοβουλίες και τις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές στην οικονομία θα σηματοδοτηθεί και το τέλος της οικονομικής κρίσης.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας

Στην παρουσίαση του νέου δικτύου της WIND παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας στον χαιρετισμό που απηύθυνε σημείωσε ότι η όποια ταλαιπωρία από τέτοια έργα είναι καλοδεχούμενη και ευχαρίστησε την WIND για την άριστη συνεργασία που είχε με το δήμο Καλαμάτας.

3

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δακοκτονία: Οι μονταζιέρες της Μεσσηνίας παραμένουν …καλολαδωμένες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξαιρούνται για δύο χρόνια τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σε Αίγυπτο και Κωνσταντινούπολη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και σε Διορθόδοξο Συνέδριο

Σε πόλεις του εξωτερικού θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, δεδομένου ότι θα