Μεσσηνία: Ομαδική βάπτιση 100 παιδιών και γλέντι με τον Β. Παϊτέρη

/

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομ ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεών της, στηρίζει την ομαδική βάπτιση 100 παιδιών καταγωγής Ρομά, που θα πραγματοποιηθεί στην Καρποφόρα, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, εορτή του Αγίου Πνεύματος και ώρα 11.00 το πρωί. Στα νεοφώτιστα θα μοιρασθούν συμβολικά δώρα και θα υπάρξει μουσικό πρόγραμμα κατά το γεύμα, με το Βασίλη Παϊτέρη. Στόχος είναι, εκ μέρους της Συνομοσπονδίας, η περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση των παιδιών αυτών, στη δύσκολη πορεία ένταξής τους στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Η Συνομοσπονδία γνωστοποίησε τη βάπτιση αυτή με επιστολή της προς το Δήμο Καλαμάτας, με την οποία, επίσης, τον ενημερώνει ότι η ίδρυση της Συνομοσπονδίας αποτελεί «μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη στη μακρά πορεία για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, δεδομένου ότι η κοινότητα των Ελλήνων Ρομά, μέσα από πρωτόγνωρες συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, έχει αποκτήσει αξιόπιστη εκπροσώπηση και έχει πλέον όλες τις νομικές, πολιτικές, αλλά και ηθικές προϋποθέσεις να αποτελέσει τον επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας μας, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών ένταξης των Ρομά», όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλειος Πάντζος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κρήτη: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

30 ώρες με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να μιλάει για όλα και για όλους (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο