Κατάσχεση λογαριασμών σε 74 μεγαλοοφειλέτες του δήμου Καλαμάτας

/

Ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο Καλαμάτας. Στο στόχαστρο του Δήμου 74 ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν οφειλές που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ. Προβλέπεται κατάσχεση λογαριασμών και ακίνητης περιουσίας.

Σε μέτρα για την αναγκαστική είσπραξη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που προέρχονται από χρέη φυσικών και νομικών προσώπων προχωρά ο δήμος Καλαμάτας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Ηλιόπουλος, αμέσως μετά το τέλος σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.

Τα μέτρα

Το πρώτο μέτρο που θα λάβει ο δήμος Καλαμάτας θα είναι η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών που συνδέονται με τους οφειλέτες. Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς ή αυτοί δεν διαθέτουν το απαιτούμενο ποσό τότε θα προχωρά τη διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι συγκεκριμένες διαδικασίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. 

74 ΑΦΜ στο στόχαστρο

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών η διαδικασία θα ξεκινήσει με τους λεγόμενους μεγαλοοφειλέτες, αυτούς δηλαδή που οφείλουν ποσά που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα με το δήμο Καλαμάτας, ήδη, έχουν εντοπιστεί 74 ΑΦΜ τα οποία συνδέονται με χρέη που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ και αφορούν και φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα (εταιρείες). Επίσης, στο στόχαστρο του δήμου Καλαμάτας θα μπουν και οι οφειλές που κινδυνεύουν με παραγραφή.

28.000 επιστολές

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών αναφερόμενος στο ζήτημα των οφειλών προς το δήμο τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποστολής 28.000 επιστολών σε οφειλέτες, με τις οποίες καλούνται να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πάντως, φαίνεται οτι δεν έχει αποδόσει τα αναμενόμενα καθώς ελάχιστοι απο αυτού που ήδη έχουν λάβει επιστολές έχουν προστρέξει στο ταμείο του Δήμου, προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους που φτάνουν συνολικά τα 14.000.000 ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Ηλιόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους του οφειλέτες να προσέλθουν στο δήμο ώστε να τακτοποιήσουν τα χρέη τους τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση από την πλευρά του Δήμου. 

Η ρύθμιση

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ρύθμισης των χρεών φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους τονίζοντας ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο που να δείχνει ότι το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και ως εκ τούτου, προσέθεσε, ότι ο δήμος θα πρέπει να πράξει όσα καθορίζει το νομικό καθεστώς που τώρα βρίσκεται σε ισχύ. Μάλιστα, τόνισε ότι αν δεν πράξει τα νόμιμα ο δήμος θα υπάρξουν νομικές επιπτώσεις προς όσους είναι αρμόδιοι για την είσπραξη των χρεών. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΤΕΜΕΣ και Qatar Airways “απογειώνουν” τον τουρισμό στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παπανδρέου: Μόνο με ριζικές προοδευτικές η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον