Το βραβείο “Οικόπολις 2017” στο Δήμο Καλαμάτας για το νέο Δημαρχείο

/

Τo βραβείο “Οικόπολις” έτους 2017 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσον αφορά σε Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Επένδυσης (ανακύκλωση, διαχείριση απορριμμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά.) απονεμήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, το βράδυ της Πέμπτης 1ης Ιουνίου 2017.

Ο Δήμος Καλαμάτας βραβεύθηκε από τον οργανισμό Ecocity για το έργο «Βιοκλιματική ανακατασκευή παλαιού νοσοκομείου», που, ως γνωστόν, μετασκευάσθηκε στο νέο Δημαρχείο της πόλης. Εκ μέρους του Δημάρχου Καλαμάτας, το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος.

αδαμ
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε τα εξής:
“Ο Δήμος Καλαμάτας, πάντα ευαισθητοποιημένος στα θέματα περιβάλλοντος, δε θα μπορούσε να αφήσει τη «χρυσή» ευκαιρία της χρήσης των προσφερόμενων εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την ψύξη – θέρμανση του κτηρίου του Νέου Δημαρχείου.
Το νέο μας Δημαρχείο, πρώην Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, μετά την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Νομαρχιακού Νοσοκομείου σε άλλο χώρο, είναι προσωπικό επίτευγμα του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, που σε δύσκολους καιρούς πίστεψε αυτό που βλέπουμε σήμερα.
Πρώτα έγινε ένα σύγχρονο κτήριο των δημοτικών υπηρεσιών, στολίδι για την πόλη και χώρος πολιτισμένης εξυπηρέτησης των δημοτών.
Οι ανάγκες των κλιματιστικών εγκαταστάσεων του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας σε θέρμανση – ψύξη υπολογίστηκε πως θα καλύπτονται από υδρόψυκτα συγκροτήματα VRV (γεωθερμικές αντλίες θερμότητας), προεκτιμώμενης ψυκτικής ισχύος 250 KW, με τη χρήση της γεωθερμίας κλειστού τύπου.
Τα πλεονεκτήματα της επιλογής του συστήματος της γεωθερμίας για την κάλυψη των αναγκών σε ψύξη – θέρμανση του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας είναι:
• Μειώνει τις εκπομπές CO2 περίπου στο 1/3, σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα
• Καταργεί το πετρέλαιο και άλλα ορυκτά καύσιμα
• Διατηρεί υψηλούς βαθμούς απόδοσης, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες
• Η απαιτούμενη ενέργεια παρέχεται από το περιβάλλον, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους λειτουργίας περίπου στο 70%
• Η μεγάλη προστιθέμενη αξία στο κτήριο και η βελτίωση της ενεργειακής κλάσης αυτού.
Το έργο εκτελέσθηκε εργολαβικά, παράλληλα με την ανακατασκευή του κτηρίου, με επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, με γενικό επιβλέποντα τον Κωνσταντίνο Παπουτσή, Πολιτικό Μηχανικό και με ειδικό επιβλέποντα τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τ.Ε. Γεώργιο Γιαννόπουλο”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αύξηση 0,4% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας υπέγραψε την “παύση διοικητικής υποστήριξης του Δήμου Μεσσήνης”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον