Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Μάνης ζητούν ιατρικό προσωπικό (φωτο)

3 Ιουνίου 2017

Κινητοποιήσεις με στόχο να ενισχυθεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου ξεκίνησαν σήμερα φορείς και κάτοικοι του δήμου Δυτικής Μάνης. Συμβολική κατάληψη του δρόμου της Καρδαμύλης με σύνθημα “μπλόκο στην κυκλοφορία, δικαίωμα στην υγεία”.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Δυτικής Μάνης σε μια προσπάθεια να πιέσουν ώστε να επιλυθεί το μείζον θέμα της στελέχωσης με προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου.

Η διαμαρτυρία

Σήμερα κάτοικοι και φορείς της περιοχής πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο γυμνάσιο και λύκειο της Καρδαμύλης όπου και συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να εκφράσουν την απόγνωσή τους. Μάλιστα, οι διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν στο οδόστρωμα του κεντρικού δρόμου της Καρδαμύλης ένα φορείο, ενώ ανάρτησαν και πανό με το σύνθημα “μπλόκο στην υγεία, δικαίωμα στην υγεία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως πομπή με οχήματα διέτρεξε τον Άγιο Νικόλαο τη Στούπα και την Καρδαμύλη, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής για τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας και για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις.

Κλιμάκωση

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το ερχόμενο διάστημα και να φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο του οδικού άξονα που συνδέει τη Μάνη με την Καλαμάτα. Σε χθεσινή ανακοίνωση της εθελοντικής ομάδας της Μάνης “Γαία” σημειώνεται χαρακτηριστικά: “Διεκδικούμε το αυτονόητο, την υγεία μας. Διεκδικούμε άμεση επίλυση. Απαιτούμε να μη χαθεί άλλη ζωή. Απαιτούμε αξιοπρέπεια. Ο αγώνας σύσσωμων των πολιτών Δυτικής Μάνης δεν θα σταματήσει μέχρι να εισακουστούμε, ενωμένοι και συσπειρωμένοι”.

Οι ελλείψεις

Το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου λειτουργεί με 4 γιατρούς και 2 οδηγούς ασθενοφόρου. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το προσωπικό δεν επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες των περίπου 7.500 μόνιμων κατοίκων του Δήμου Δυτικής Μάνης, πόσο μάλλον για τις ανάγκες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οπότε και ο πληθυσμός της περιοχής τριπλασιάζεται.

Τρέμουμε σε κάθε περιστατικό”

Χαρακτηριστικό της ανασφάλειας που επικρατεί στην περιοχή είναι όσα δήλωσε στο messiniapress o εθελοντής της ομάδας “Γαία”, Κώστας Ξυδέας. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί, μετά το Κέντρο Υγείας, τον κύριο πυλώνα παροχής έκτακτης βοήθειας σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έχοντας πολύτιμη δράση στην περιοχή. Ο κ. Ξυδέας σημείωσε ότι οι κάτοικοι, αλλά και οι εθελοντές τρέμουν σε κάθε περιστατικό να μην χαθούν ζωές. Προσέθεσε, δε, ότι το προσωπικό που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες παρέχοντας την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και, τέλος, υπογράμμισε ότι κάτοικοι και εθελοντές της περιοχής θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και τη στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

μαν2

μαν3

μαν4

μαν5

μαν6

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

notiως: βάζει φωτιά στο Σαββατοκύριακο με “48 ώρες” και “ΟΛΑ the party”

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Βασίλισσα για 12η φορά στο θρόνο της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καύσωνας/Μεσσηνία : Τους 39,6 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο – Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε 7 περιοχές του Νομού

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Τρίτη (11/6) στη Μεσσηνία από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Σκάλα,

Δείτε επίσης