Στον Μπόμπολα (ΗΛΕΚΤΩΡ) η διαχείριση των σκουπιδιών της Καλαμάτας

/

Η εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα “ΗΛΕΚΤΩΡ” η μοναδική που κατέθεσε πλήρη φάκελο στον διαγωνισμό για τη διαχείριση των σκουπιδιών του δήμου Καλαμάτας. Στα 6.249.000 ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού για τα επόμενα 3 χρόνια. 

Η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων Μπόμπολα, είναι η μοναδική εκ των τριών εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, η οποία κατέθεσε πλήρη φάκελο στον σχετικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε για λογαριασμό του δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την επιτροπή του δήμου που ανέλαβε την αποσφράγιση των ηλεκτρονικών προσφορών δύο από τις 3 εταιρείες είχαν ελλείψεις στον φάκελο που κατέθεσαν και γι αυτό προτείνεται η απόρριψη των προσφορών τους. Η πρώτη δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή και τεχνική προσφορά, ενώ η δεύτερη δεν κατέθεσε εγγυητική επιστολή. Η αποσφράγιση των ηλεκτρονικών προσφορών έγινε στις 25 Μαΐου και αφορούσε διαγωνισμό που είχε καταληκτική προθεσμία την 19η του ίδιου μήνα. Αφού “ανοίχτηκαν” οι προσφορές η Επιτροπή του δήμου συνέταξε σχετικό πρακτικό στις 30 Μαΐου, το οποίο και απέστειλε στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία και θα λάβει σχετική απόφαση στις 7 Ιουνίου.

Η σύμβαση

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.166.400 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια με τη δυνατότητα μονοετούς παράτασης με προϋπολογισμό 2.083.000 ευρώ. Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6.249.000 ευρώ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας(στη Μαραθόλακκα), τα οποία υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως, μέσω κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει τεμαχισμό, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος. Επισημαίνεται ότι εάν εντωμεταξύ ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και καταστεί δυνατή η υποδοχή των απορριμμάτων από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα του παρόντος διαγωνισμού θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παράταση έως τις 27 Ιουλίου για αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Ομαδική βάπτιση 100 παιδιών – εφήβων παρουσία Κατρούγκαλου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε