“Πολεοδομικό αλαλούμ” στο δήμο Μεσσήνης ταλαιπωρεί πολίτες και μηχανικούς

/

Προβλήματα σε πολίτες και μηχανικούς φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει η μετάβαση του δήμου Μεσσήνης σε αυτόνομη πολεοδομική λειτουργία, παρά το γεγονός ότι δήμος Καλαμάτας έχει παύσει να τον υποστηρίζει πολεοδομικά τον συγκεκριμένο δήμο από την 1η Ιουνίου και έχει εγκαίρως ενημερώσει για την εν λόγω απόφασή του.

Ενδεικτικά των προβλημάτων που έχουν ανακύψει είναι όσα σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει υποπέσει στην αντίληψη του Συλλόγου περιπτώσεις πολιτών και μηχανικών για υποθέσεις που ανήκουν στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου Μεσσήνης και που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούνταν από την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Καλαμάτας, να συναντούν την άρνηση και των δύο Υπηρεσιών να τις εξυπηρετήσουν, να τις πρωτοκολλήσουν ή να ασχοληθούν μαζί τους.

Ο Σύλλογος είχε προβλέψει την παρούσα ασυνεννοησία από τον Μάρτιο, όταν προχώρησε σε συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μεσσήνης και την Υπηρεσία Δόμησης Καλαμάτας, για την συγκρότηση Πολεοδομίας στον Δήμο Μεσσήνης, και των ζητημάτων που προβλέπονται και απορρέουν από την οργάνωσή του, μετά και από την δημοσιοποίηση της επικείμενης απόσυρσης της συνδρομής του Δήμου Καλαμάτας από τα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου Μεσσήνης.

Από τον ΣΥΜΕΛΕΜ έχει διατυπωθεί από την πρώτη στιγμή και δημόσια η προτροπή και η ενθάρρυνση ώστε να οργανωθεί το συντομότερο δυνατό γραφείο στην Μεσσήνη, αφού θα προωθήσει τις μελέτες του Δήμου, θα εξυπηρετήσει άμεσα τους ιδιώτες, θα υπάρξει ανταποδοτικότητα από το όφελος του ΚΗ’ ψηφίσματος που ήδη εισπράττεται και θα αποσυμφορήσει την Πολεοδομία Καλαμάτας, αν και είναι κατανοητές οι αρχικές αδυναμίες που παρουσιάζονται από την υποστελέχωσή σε μηχανικούς του Δήμου.

Είναι αδιανόητο και για τον Δήμο Μεσσήνης και για τον Δήμο Καλαμάτας, να αρνούνται να εξυπηρετήσουν δημότες και μηχανικούς και να μην μπορούν να συμφωνήσουν σε μια ομαλή μεταβατική περίοδο, μετακινώντας το κοινό ως μπαλάκι από την μια Υπηρεσία στην άλλη. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της Πολεοδομίας Μεσσήνης και διευθέτησης του κενού που παρουσιάζεται στην παρούσα φάση, σχηματίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο Σύλλογος κατέθεσε γραπτά αιτήματα και προς τις δύο αρμόδιες Υπηρεσίες, με τα εξερχόμενα υπ’αριθμ. 30/2017 και 31/2017, προσδοκώντας σε άμεση διευθέτηση. Παρακαλούμε προς άμεση αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει, γιατί οι τελευταίοι που ευθύνονται για την παρούσα απαράδεκτη κατάσταση είναι οι πολίτες και οι μηχανικοί”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιερ Μοσκοβισί προς δανειστές για την Ελλάδα: Μην παίζετε με τη φωτιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πανελλαδικές: Για διαβασμένους τα θέματα της άλγεβρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε