Λύση στα σκουπίδια με ή χωρίς τους δήμους της Πελοποννήσου

12 Ιουνίου 2017

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θέμα ωρών η δημοσιοποίηση της ΚΥΑ. Ακολουθεί υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ με ή χωρίς τη συμμετοχή των δήμων της Πελοποννήσου.

Ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της ΣΔΙΤ μεταξύ του αρμόδιου υπουργείου, της περιφέρειας Πελοποννήσου και της εταιρείας “ΤΕΡΝΑ” βρίσκεται η κυβέρνηση.

Έγκριση του ΠΕΣΔΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, έχει ήδη υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εγκρίνει τον αναθεωρημένο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και εκείνο που αναμένεται είναι η δημοσιοποίησή της. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η δημοσιοποίηση της σχετική Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) θα γίνει τις επόμενες ώρες και έτσι θα ολοκληρωθεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την υπογραφή της ΣΔΙΤ.

Τελεσίγραφο στους Δήμους

Το επόμενο και τελευταίο βήμα, πριν την υπογραφή της ΣΔΙΤ με την “ΤΕΡΝΑ”, αφορά την προγραμματική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι δήμοι της Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Με την συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση θα ρυθμιστεί το ζήτημα της καταβολής τελών από την πλευρά των δήμων στην εταιρεία που θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο χρόνος που θα δοθεί στους δήμους της Πελοποννήσου για να προχωρήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι ελάχιστος, δεδομένου ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει εντός των επόμενων λίγων ημερών να ξεκαθαρίσει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.

Σημειώνεται, δε, ότι σε περίπτωση που οι δήμοι της Πελοποννήσου εξακολουθούν να ακολουθούν παρελκυστική τακτική, όπως κάνουν μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες, προκειμένου να αρθεί τυχόν αδιέξοδο.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: 1.900.000 ευρώ στη …μάχη κατά της λακκούβας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα σκουπίδια και τα δημοτικά τέλη καθαριότητας “βγάζουν” δήμαρχο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά το κόμμα – Οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών – Σιωπή στη Μεσσηνία

Την άμεση σύγκλιση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίσπευσης των εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο

Οι ευρωεκλογές αλλάζουν τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας: Συντριβή της ομάδας Πάζιου – Δυναμική εμφάνιση της Μ. Αντωνοπούλου

Ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας προκαλούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς η συντριπτική ήττα της ομάδας Πάζιου στις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα. Μόλις

Δείτε επίσης