Δήμος Καλαμάτας: Προχωρούν οι πολεοδομικές μελέτες Βέργας και Κηπούπολης

/

Στο τελικό στάδιο της κύρωσης μπαίνουν, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του δήμου Καλαμάτας, οι πολεοδομικές μελέτες της Βέργας και της Κηπούπολης.

Βέργα

Όσον αφορά τη Βέργα ο δήμος Καλαμάτας έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, είχαν υποβληθεί μέχρι την Τρίτη περί τις 70 ενστάσεις. “Η τυπική διαδικασία έχει τηρηθεί στο ακέραιο και πρόθεση του Δήμου Καλαμάτας είναι να κυρωθεί η συγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη το συντομότερο δυνατόν” σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας.

Κηπούπολη

Όσον αφορά την πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης της Κηπούπολης γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκονται σε διαδικασία επεξεργασίας οι 40 ενστάσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν κατά την ανάρτηση. Σύμφωνα με το δήμο Καλαμάτας “δε φαίνεται να υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία να είναι δυνατόν να θέσουν εμπόδια στην ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής”. Μετά την επεξεργασία των ενστάσεων, η πράξη εφαρμογής αποσταλλεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για κύρωση από τον Περιφερειάρχη.

Ανατολική παραλία

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία μεταγραφής στο Κτηματολόγιο της πράξης εφαρμογής των πυκνοδομημένων της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας. Ο Δήμος Καλαμάτας παρέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. τα απαιτούμενα στοιχεία για το σκοπό αυτό και προωθεί την περαίωση της διαδικασίας το συντομότερο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

73χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ και έχασε τη ζωή του

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Την ενοχή Άκη και άλλων 11 ζήτησε η εισαγγελέας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.