“Κουμπαράς” 1.000.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

/

Σπάει το φράγμα του 1.000.000 ευρώ η εξοικονόμηση πόρων στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. 150.000 ευρώ προστίθενται στον “κουμπαρά” τον Αύγουστο από την αυτοδιαχείριση μολυσματικών αποβλήτων.

Εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος που θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ θα επιτύχει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας αποδυκνύοντας οτι όταν υπάρχει σοβαρό σχέδιο, ικανή διοίκηση και πολιτική βούληση είναι δυνατή η εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος με παράλληλα αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Αυτοδιαχείριση μολυσματικών αποβλήτων: 150.000 ευρώ

Με την προμήθεια και εγκατάσταση συγκροτήματος αυτοδιαχείρισης μολυσματικών αποβλήτων το νοσοκομείο της Καλαμάτας θα εξοικονομήσει ακόμα 150.000 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η 1η φάση της τεχνικής αξιολόγησης του δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Στόχος της Διοίκησης είναι μέσα στον Ιούλιο να υπογραφεί η σύμβαση και μέχρι τέλη Αυγούστου να έχει εγκατασταθεί το συγκρότημα. Σημειώνεται πως μια τέτοια μέθοδο εισάγεται για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα γεγονός που, ήδη, έχει στρέψει το ενδιαφέρον πολλών Νοσοκομειακών Μονάδων παρακολουθώντας την πορεία και το ξεκίνημα της λειτουργίας του.

Παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας: 200.000 ευρώ

Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και της δεύτερης φάσης του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Έτσι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα παράγει το ίδιο ηλεκτρική ενέργεια κάτι που σημαίνει ότι θα εξοικονομήσει συνολικά 200.000 ευρώ ετησίως.

Εξοικονόμηση προηγούμενου έτους: 700.000 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι από το προηγούμενο έτος το Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει εξοικονομήσει 700.000 ευρώ. Τα 350.000 ευρώ προήλθαν από την “έξωση” των εργολάβων στον τομέα καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης. Επίσης, 350.000 ευρώ εξοικονομήθηκαν και από τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής οξυγόνου για ιατρική χρήση.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία στη Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τροχαία: “Μάστιγα” η οδήγηση χωρίς δίπλωμα στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με …μεταφερόμενους αναισθησιολόγους τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Για ιατρικές πράξεις που ενέχουν κινδύνους κάνουν λόγο οι γιατροί του ΕΣΥ στη Μεσσηνία

Με μετακινούμενους αναισθησιολόγους πραγματοποιούνται χειρουργεία στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Σωματείου Ειδικευμένων