Ριζικές αλλαγές στην κυκλοφορία στη Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος

/

Τα πάνω – κάτω φέρνει στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος η κυκλοφοριακή μελέτη που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της περιοχής κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Η κυκλοφοριακή μελέτη καθορίζει υποχρεωτική πορεία των βαρέων οχημάτων μέσω συγκεκριμένων διαδρομών (σχετικός χάρτης στο τέλος του κειμένου), αμφιδρομήσεις, μονοδρομήσεις και απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένα τμήματα οδών. Επίσης, η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει να μονοδρομηθούν οι δρόμοι που βρίσκονται πέριξ της κεντρικής πλατείας αλλά και την εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη στην είσοδο της Χώρας, λίγα μέτρα μετά το αρχαιολογικό μουσείο.

Αντιδράσεις

Οι αλλαγές στην κυκλοφορία που αποτυπώνονται στη μελέτη προκάλεσαν, ήδη, την αντίδραση δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από τη Χώρα. Το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Τσορώνης καταψήφισε τη μελέτη, ενώ επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο αντιδήμαρχος και μέλος της παράταξης Καφαντάρη, Π. Πετρόπουλος. Μάλιστα, ο κ. Πετρόπουλος κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου ζητήματος σημείωσε ότι ψηφίζει την παραλαβή της μελέτης, αλλά δεν εγκρίνει την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της Χώρας καθότι σύμφωνα και με την μελετήτρια προβλέπεται η σήμανση με φωτεινούς σηματοδότες, πράγμα που κρίνει ότι είναι εντελώς ανέφικτο. Επίσης υπογράμμισε ότι για να γίνει η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στην Χώρα θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις και διαπλατύνσεις δρόμων. Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη την έχει συντάξει η εταιρία “Γεωγραφική ΑΕ” κατόπιν δωρεάς της ΤΕΜΕΣ.

Ολόκληρη η κυκλοφοριακή μελέτη της Χώρας:

χ1

χ2

χ3

χ4

χ5

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

87χρονος πνίγηκε σε παραλία της δυτικής Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Κουμπαράς” 1.000.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ