Αλέξης Χαρίτσης: Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

/

“Είναι πλέον η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι διεθνείς παράγοντες, που το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, να αποδείξουν έμπρακτα αυτή την αναγνώριση και να δώσουν τη δυνατότητα για μια συνολική συμφωνία που θα διευθετεί και το βασικό δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το ζήτημα του χρέους και θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, να γυρίσει επιτέλους σελίδα και όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται από το κεντρικό κράτος, από την αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς, τις ίδιες τις επιχειρήσεις, να μπορέσουν να πιάσουν τόπο”. Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη σύνοδο εξαγωγών (Export Summit) για τα δίκτυα μεταφορών και διανομής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Ο κ. Χαρίτσης, χαρακτήρισε πάρα πολύ κρίσιμη τη σημερινή μέρα για την ελληνική οικονομία, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και όπως είπε, εκεί η κυβέρνηση δίνει μια εθνική μάχη για την υπεράσπιση της ελληνικής οικονομίας. “Η ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως η ελληνική οικνομία και η ελληνική κοινωνία έχουν κάνει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει περισσότερα από όσα προβλέπει η συμφωνία”, είπε και πρόσθεσε: “σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με αμείωτη ένταση”. Εξήγησε, ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα κολοσσιαίο έργο που και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς και τους οικονομικούς φορείς ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία.

Νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής 

Νέο πρόγραμμα, μέσω ΕΣΠΑ, για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο συνέδριο εξαγωγών (Export Summit) για τα δίκτυα μεταφορών και διανομής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

“Η πρόσκληση θα βγει ως τις 10 Ιουλίου”, είπε ο κ. Χαρίτσης και τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νέο πρόγραμμα, “σε συνεργασία με το Enterprise Greece, για τη διαμόρφωση ελληνικού σήματος σε προϊόντα αγροδιατροφής, για τη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας και σήματος ποιότητας για τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα”. Εξήγησε, άλλωστε, ότι το εν λόγω πρόγραμμα ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα του κλάδου και αναβαθμίζει τα ελληνικά προϊόντα που, με όχημα την υπαρκτή εξαιρετική τους ποιότητα, μπορούν να διεκδικήσουν – όπως είπε – μεγαλύτερο μερίδιο και καλύτερους όρους στις διεθνείς αγορές, με τη βοήθεια ενός σήματος που θα είναι ταυτισμένο με την Ελλάδα, θα πιστοποιεί την ποιότητά τους και θα προωθεί την αναγνωρισιμότητά τους στις διεθνείς αγορές.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατάσχεση 304 κιλών κάνναβης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο σεβασμός για τον άνθρωπο η κινητήρια δύναμη για το κοινωνικό κράτος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Χαρίτση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών: «Επιτακτική η ανάγκη ανέγερσης σχολικής μονάδας για την στέγαση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καλαμάτας»

Ερώτηση στην Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης,