“Ανάσα” σε 3.500 επιχειρήσεις του νομού Μεσσηνίας από το Επιμελητήριο

15 Ιουνίου 2017

Νέα συμφωνία για την πληρωμή των πνευματικών δικαιωμάτων που αφορά περίπου 3.500 επιχειρήσεις της Μεσσηνίας. Απεμπλοκή από την ΑΕΠΙ και τις ληστρικές απαιτήσεις που οδήγησαν δεκάδες επιχειρηματίες στα δικαστήρια. Αναλυτικά ο νέος τιμοκατάλογος.

Η συμφωνία των επιμελητηρίων με την εταιρεία “Αυτοδιαχείριση” για τα πνευματικά δικαιώματα παρουσιάστηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας από τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μανιάτη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Παύλο Γκρέκη.

Πρόκειται για μια νέα συμφωνία μεταξύ των επιμελητηρίων της χώρας και της εταιρείας “Αυτοδιαχείριση” που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα σε σχέση με ο,τι ίσχυε στο παρελθόν.

Μείωση ποσών

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ουσιαστικά, δίνει “ανάσα” σε εκατοντάδες επιχειρήσεις του Νομού, οι οποίες ήταν αναγκασμένες τα προηγούμενα χρόνια να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στην ΑΕΠΙ για πνευματικά δικαιώματα. Στη νέα συμφωνία, μάλιστα, τα επιμελητήρια κατάφεραν, μέσα από σχετική διαπραγμάτευση, να κερδίσουν επιπλέον έκπτωση για τα μέλη τους, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η νέα συμφωνία αφορά περίπου 3.500 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό και είναι μέλη του.

Οι επιχειρήσεις του Νομού για να ενταχθούν στη νέα συμφωνία θα πρέπει να απευθυνθούν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και μέσα από απλές διαδικασίες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση πνευματικών έργων στα καταστήματά τους χωρίς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά, όπως στο παρελθόν. Σημειώνεται ότι για να κάνουν χρήση της συμφωνίας οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μην έχουν ταμιακές εκκρεμότητες με το επιμελητήριο το 2017.

Ο τιμοκατάλογος

Παρακάτω παρατίθεται ο νέος τιμοκατάλογος που καθορίζει αναλυτικά τα ποσά που θα κληθεί, πλέον, να πληρώνει κάθε επιχείρηση για πνευματικά δικαιώματα. Στην αριστερή στήλη σημειώνονται τα ποσά όπως είχαν καθοριστεί πριν τη διαπραγμάτευση, στη μεσαία τα ποσά που προέκυψαν μετά τη διαπραγμάτευση για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στις πόλεις των πρωτευουσών κάθε δήμου και στην αριστερή στήλη τα ποσά που θα πληρώνουν τα καταστήματα της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι τα ποσά που πλήρωναν μέχρι σήμερα οι καταστηματάρχες στην ΑΕΠΙ ήταν πολλαπλάσια σε όλες τις κατηγορίες.

epimel

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Φρένο” στις κατασχέσεις δήμων με ρύθμιση 100 δόσεων (αναλυτικά οι προϋποθέσεις)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Απροστάτευτα” πάνω από 500.000 ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης