“Απροστάτευτα” πάνω από 500.000 ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία

Ξεπερνούν τα 500.000 τα ελαιόδεντρα στη Μεσσηνία που δεν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός της δακοκτονίας. Παρέμβαση Τατούλη, προκειμένου να “μαζέψει” τις ολιγωρίες της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας.

Στον αέρα έχουν μείνει αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας καθώς δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από εργολάβους για την υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας. Σύμφωνα με υπολογισμούς τα ελαιόδεντρα που μένουν “απροστάτευτα” είναι περισσότερα απο 500.000, γεγονός που δημιουργεί μείζον θέμα στην ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η ζημιά που υπέστησαν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού από το δάκο ήταν κολοσσιαία και οδήγησε στην απώλεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Παρέμβαση Τατούλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να βρεθεί λύση έχει, ήδη, παρέμβει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, δεδομένου ότι τα προγράμματα δακοκτονίας τα “τρέχουν” οι περιφέρειες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τατούλης έχει δώσει οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος μέσα από τη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης με τους εργολάβους της δακοκτονίας, διαδικασία η οποία προβλέπεται από το νόμο.

Η ολιγωρία

Όσοι γνωρίζουν καλά τα ζητήματα δακοκτονίας στο Νομό και έχουν εμπειρία των διαδικασιών αναφέρουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές από την ολιγωρία και το έλλειμμα ενημέρωσης που υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα, σημειώνουν ότι αυτή η ολιγωρία σχετίζεται με τις πρακτικές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην οποία καταλογίζουν έλλειψη εγρήγορσης σε σχέση με το ζήτημα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Ανάσα” σε 3.500 επιχειρήσεις του νομού Μεσσηνίας από το Επιμελητήριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μεσσηνία …ενώνει τους σταρ του ποδοσφαίρου Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Κριστιάνο Ρονάλτνο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ