“Γκρεμίζουν” το κτίριο της Levis για να έρθει το φθινόπωρο η Jysk (φωτο)

/

Αλλάζει μορφή το ιστορικό κτίριο της Levis στο λιμάνι της Καλαμάτας, προκειμένου μέχρι το φθινόπωρο να στεγαστεί η αλυσίδα πώλησης ειδών οικιακού εξπλισμού “Jysk”. Εταιρεία – κολοσσός έχει αναλάβει τις εργασίες που θα αλλάξουν την εικόνα του κτιρίου.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία ανακαίνισης του παλιού πρατηρίου της Levis στην οδό Τσαμαδού στο λιμάνι της Καλαμάτας. Το συγκεκριμένο κτίριο παρέμενε ανενεργό καθώς, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να λειτουργήσει εμπορικό κέντρο (Shoping City), δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την αξιοποίησή του. Ήδη, οι εργασίες από τότε που έγινε γνωστό ότι το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για λογαριασμό της Jysk έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό καθώς έχει γκρεμιστεί ο τελευταίος όροφος ενώ το εσωτερικό του έχει μετατραπεί σε “κουφάρι”, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Η εταιρεία

Τις απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο κάνει η εταιρεία “Γκρι”, η οποία διαθέτει τεράστια εμπειρία στα συγκεκριμένα έργα, δεδομένου ότι έχει αναλάβει αντίστοιχα μεγάλα πρότζεκτ όπως, μεταξύ άλλων, την ανακαίνιση του “Μακεδονία Palace”, το κτίριο της “Ευρωκλινικής” στην Αθήνα και το πολυκατάστημα “The Mall”.

5

Η Jysk

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το κτίριο της οδού Τσαμαδού αναμένεται να είναι έτοιμο στις αρχές του Φθινοπώρου, προκειμένου να στεγαστεί η Δανέζικη αλυσίδα JYSK. Η JYSK είναι μια διεθνής αλυσίδα πώλησης ειδών οικιακού εξοπλισμού (σαν τα Ikea) που αποτελείται από περισσότερα από 2.400 καταστήματα σε 48 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το υποκατάστημα της Καλαμάτας θα είναι το δέκατο στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Πελοπόννησο μετά από αυτό της Πάτρας. Τέλος, εντός του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού στο υποκατάστημα της Καλαμάτας.

Το κτίριο της οδού Τσαμαδού όπως είναι σήμερα: 

1

2

3

4

Το εξωτερικό και το εσωτερικό των καταστημάτων της Jysk:

jysk-θεσσαλονικη

j2

 

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

1.000.000 ευρώ για την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απανωτά “όχι” σε Μαργέλη για υποψηφιότητα στο δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ