Στους ρυθμούς της 2ης “γαλάζιας νύχτας” η παραλία της Καλαμάτας

/

Μια βραδιά με …νυχτερινό μπάνιο, μεταξύ άλλων, και με σκοπό την ψυχαγωγία των Καλαματιανών και των επισκεπτών, την προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας, υπόσχεται ο δήμος Καλαμάτας ότι θα αποτελέσει η 2η Γαλάζια Νύχτα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι “καταβάλλεται προσπάθεια ώστε την Παρασκευή η παραλία της πόλης να είναι γεμάτη από κόσμο, από την ευρύτερη περιοχή της νότιας Πελοποννήσου, από επισκέπτες που, έτσι κι αλλιώς, κατακλύζουν την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία το τριήμερο”. Ο κ. Νίκας κάλεσε το κοινό να κατέβει στην Καλαμάτα, “τη νεολαία ιδιαίτερα, αλλά και όσους αισθάνονται νέοι”, τονίζοντας ότι “τα καταστήματα στην Καλαμάτα τους περιμένουν με πολύ καλές τιμές” και δήλωσε βέβαιος για την ποιοτική ψυχαγωγία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος, αρμόδιος για το συντονισμό του εγχειρήματος, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία εκδήλωση σε όλο το μήκος της Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας, που θα έχει 4 επίκεντρα: Την κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας (εκεί θα γίνει και πρόβα για τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές Καλαματιανό χορό). Την ακρογιαλιά έναντι της πλατείας του Ιερού Ναού Ανάστασης. Την παραλία έναντι του Δημοτικού Πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου και την ακρογιαλιά πλησίον του Filoxenia. Για όσους μετάσχουν στη 2η Γαλάζια Νύχτα θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, με κληρώσεις δώρων, θα τραγουδήσουν συγκροτήματα της Καλαμάτας, ενώ θα παρευρεθεί και η συντοπίτισσά μας τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου.

Εθελοντές και χώροι στάθμευσης

Ο κ. Βεργόπουλος εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους εθελοντές, οι οποίοι θα βοηθήσουν και, συγκεκριμένα, προς την ομάδα «Γαία», τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που θα φροντίζουν για τις Πρώτες Βοήθειες, εφόσον χρειασθεί. Κέντρο παροχής Πρώτων Βοηθειών θα είναι η πλατεία του Ιερού Ναού της Ανάστασης. Χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι θα υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ διατίθεται από το κατάστημα «Φαραί» το πάρκινγκ μεταξύ αυτού και του καταστήματος με τις νεροτσουλήθρες.

Εγκαίνια έκθεσης

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 20.00, στο Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «διά χρωμάτων», με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων. “Το ξεχωριστό στη φετινή διοργάνωση είναι ότι για πρώτη φορά παρουσιάζουμε ολοκληρωμένα έργα από το εργαστήριο Χαρακτικής, το οποίο λειτούργησε με πολύ μεγάλη επιτυχία φέτος. Συγχρόνως, εκτίθενται έργα κεραμικής, αντίγραφα βυζαντινής εικόνας, έργα ζωγραφικής και μία καταπληκτική συλλογή από κεραμικά , που έχουν δημιουργήσει μικρής ηλικίας άτομα”, ανέφερε ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, Παναγιώτης Λαμπρινίδης. Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της Γαλάζιας Νύχτας και είναι μία καλή ευκαιρία, ο κόσμος που θα βγει έξω να περάσει και να δει από κοντά την έκθεση, που θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, κάθε βράδυ από τις 19.00 έως τις 22.00, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να δουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

γαλ3

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Νίκα – Χαρίτση για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Ταϋγέτου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Παιχνίδι” Καραμανλή στην Πελοπόννησο με μπροστάρη τον Λυκουρέντζο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ