“Σκουπιδότοπος” η Καλαμάτα για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα

/

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι των δήμων. Για μια εβδομάδα, τουλάχιστον, στους δρόμους τα σκουπίδια. Έντονα προβλήματα στο δήμο της Καλαμάτας. “Να βρεθεί άμεσα λύση” ζητά από την κυβέρνηση ο Παναγιώτης Νίκας. 

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, μεταξύ αυτών και της Καλαμάτας. Ειδικότερα, οι συμβασιούχοι αποφάσισαν τη συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων. 

Γεμάτη σκουπίδια η Καλαμάτα

Τα προβλήματα από την απεργία των συμβασιούχων έχουν κάνει, ήδη, την εμφάνισή τους στην Καλαμάτα, δεδομένου και στο κέντρο της πόλης και στις γειτονιές υπάρχουν σοροί από σκουπίδια. Το γεγονός, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα. Υπενθυμίζεται ότι στο δήμο Καλαμάτας εργάζονται περίπου 90 άτομα στην καθαριότητα εκ των οποίων οι μισοί είναι συμβασιούχοι.

σκουπι

Γολγοθάς διαρκείας

Σημειώνεται ότι, όπως έχει δηλώσει στο messiniapress ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, για κάθε ημέρα που μένουν στους δρόμους τα σκουπίδια χρειάζονται τρεις μέρες, προκειμένου η πόλη να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Με δεδομένο ότι την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και λήγει η νέα κινητοποίηση οι των συμβασιούχων, θα έχουν συμπληρωθεί 11 ημέρες που θα είναι τα σκουπίδια στους δρόμους, γίνεται αντιληπτό ότι θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να επανέλθει η Καλαμάτα σε κανονικούς ρυθμούς.

σκ1

Οι πολίτες

Πλέον, εκείνοι που θα πρέπει να βοηθήσουν την κατάσταση δεν είναι άλλοι από τους πολίτες. Ήδη ο δήμος Καλαμάτας με ανακοίνωσή του έχει καλέσει τους κατοίκους της πόλης να περιορίσουν τα σκουπίδια που εναποθέτουν στους κάδους με στόχο να μειωθεί, κατά το δυνατό, ο όγκος των απορριμμάτων που θα βρίσκονται στους δρόμους. Ωστόσο, ακόμα και η καλή θέληση των πολιτών δεν φαίνεται ικανή να βοηθήσει στον περιορισμό των προβλημάτων, δεδομένου ότι οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων συνεχίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Νίκας: Να βρει λύση η κυβέρνηση”

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θεωρεί ότι το πρόβλημα με τους συμβασιούχους έγινε οξύτερο από το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη, όπως ο ίδιος έχει σημειώσει με δηλώσεις του, δημιούργησαν ελπίδες στους συμβασιούχους ότι θα μετατραπεί η σχέση εργασίας τους με τους δήμους σε αορίστου χρόνου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ παράλληλα τονίζει ότι μπροστά στο αδιέξοδο θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει άμεσα λύση.

 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα παίχτηκε το ένα από δύο πεντάρια του Τζόκερ – 57.000 ευρώ στον τυχερό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση της Π. Κοζομπόλη στην Ολομέλεια της Βουλής για το “Σπίτι του Παιδιού”

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ