Τριπλή διαφωνία Τατούλη με τη ΝΔ σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα

26 Ιουνίου 2017

Υπέρ της απλής αναλογικής εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, από το βήμα εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ στην Καλαμάτα. Σαφής διαφωνία με τη Νέα Δημοκρατία που έχει εξαγγείλει κατάργηση του σχετικού Νόμου. Αιχμηρός και για άλλες κεντρικές πολιτικές επιλογές της ΝΔ (ΣΔΙΤ και μείωση φορολογικών συντελεστών).

Υπέρ της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση τάχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στην ημερίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Καλαμάτα.

Ο κ. Τατούλης, μιλώντας μπροστά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφέρθηκε στο σύστημα της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η απλή αναλογική είναι ένα σημαντικό μέτρο, το οποίο είναι ικανό να οδηγήσει σε συνεννόηση και προσέθεσε ότι δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να στέκονται φοβικά απέναντι σε τέτοιες μεταρρυθμίσεις. Η συγκεκριμένη αναφορά Τατούλη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες εξέφρασε την αντίθεσή του με την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην αυτοδιοίκηση και υποσχέθηκε την κατάργηση του νόμου της απλής αναλογικής αν και εφόσον γίνει κυβέρνηση η ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατούλης σε ανύποπτο χρόνο έχει ταχθεί υπέρ και της κατάργησης των χωρικών αντιπεριφερειαρχών που εκλέγονται χωρίς σταυρό, ιδέα την οποία επίσης προωθεί το υπουργείο εσωτερικών.

Αιχμές για κομβικές πολιτικές επιλογές της ΝΔ

Η διαφωνία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με κεντρικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας δεν εκφράστηκε μόνο στο θέμα της απλής αναλογικής. Από το ίδιο βήμα ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε απέναντι και από άλλες κεντρικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Η πρώτη αιχμή αφορούσε τα έργα ΣΔΙΤ και αφορούσε, εμμέσως, όσα έχουν προηγηθεί για το έργο της περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η παράταξη που έχει ξεκάθαρη θέση για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) να εμφανίζονται κατά του έργου και προσέθεσε, κάνοντας το λόγο του ακόμα πιο αιχμηρό για τις επιλογές της ΝΔ, ότι “οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στήριξαν το μοντέλο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια και αυτό είναι κάτι που το λέω δημόσια”.

Τέλος, ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε να διαφωνεί με ακόμα μια κεντρική πολιτική επιλογή της ΝΔ, επιλογή πάνω στην οποία η “γαλάζια” παράταξη έχει “στήσει” ολόκληρο τον αντιπολιτευτικό λόγος της. Ο λόγος για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών που συνεχώς επικαλείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Ακούω διάφορες απόψεις και ταράζομαι” σημείωσε αρχικά ο κ. Τατούλης και προσέθεσε ότι “ανάπτυξη δεν θα έρθει με τον αιφνίδιο θάνατο της φορολογίας. Δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες μειώσεις. Αυτό πρέπει να γίνει βήμα – βήμα και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας”.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επανεμφάνιση Κουσελά στη Μεσσηνία – Τι είπε για το πολιτικό του μέλλον (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κύμα καύσωνα θα σαρώσει για μια εβδομάδα τη Μεσσηνία με 43 βαθμούς Κελσίου στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο υπουργός Επικρατείας – «Θερμή υποδοχή» Χρυσόστομου σε Βορίδη

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, πραγματοποίησε την Τρίτη (4/6), ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας σημειώνεται: «Ο Υπουργός

Δείτε επίσης