Στο προσκήνιο η λειτουργία τουριστικού “τρένου” στην Καλαμάτα με διαδρομή 9 χιλιομέτρων

Το ζήτημα της λειτουργίας κατά τους θερινούς μήνες τουριστικού “τρένου” έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος για πρώτη φορά πέρυσι, ωστόσο, παρά τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η υπόθεση δεν προχώρησε. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε αποφασίσει συγκεκριμένη διαδρομή με 4 στάσεις. Δεδομένου εξακολουθεί το ενδιαφέρον για τη λειτουργία τουριστικού “τρένου” ο δήμος Καλαμάτας θα κληθεί, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικού συμβούλου, να ακυρώσει την περσινή απόφαση και να λάβει νέα.

Η διαδρομή

Σύμφωνα με την εισήγηση που έχει καταθέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είναι δυνατή η λειτουργία τουριστικού “τρένου” σε συγκεκριμένη διαδρομή της Καλαμάτας. Σύμφωνα, δε, με την εισήγηση η προτεινόμενη διαδρομή είναι η εξής:

τρ1

Οι στάσεις

Ωστόσο στη νέα εισήγηση απορρίπτεται το αίτημα για την ύπαρξη 13 στάσεων με το αιτιολογικό ότι θα προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε κομβικούς δρόμους της Καλαμάτας:

τρ2

Υπενθυμίζεται ότι έναντι της λειτουργίας τουριστικού “τρένου” στην Καλαμάτα έχουν κατατεθεί σοβαρές ενστάσεις όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει στην κυκλοφορία της πόλης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τρένο έχει μήκος 20 μέτρων και θα κινείται στην πόλη της Καλαμάτας με ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα. 

ΔΕΗ my home gas control
Το Καμ Μπακ - Κωμωδία - Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας - Μέγαρο Χορού
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στους 35 βαθμούς Κελσίου το θερμόμετρο την Τετάρτη στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφερειακό: Υπερψηφίστηκε η ΜΠΕ για τα πετρέλαια της Πελοποννήσου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε επίσης