Απίθανες καταστάσεις: “Βουλιάζει” η κρουαζιέρα στο “άρρωστο” λιμάνι της Καλαμάτας

29 Ιουνίου 2017

Μάρτυρες απίθανων περιστατικών όσοι ασχολούνται με την κρουαζιέρα. Αρρώστησε ο μοναδικός πλοηγός και κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να “δέσουν” στο λιμάνι της Καλαμάτας! Επείγον έγγραφο της Ένωσης Εφοπλιστών στο υπουργείο Ναυτιλίας. Λύση στο παραπέντε με απόσπαση πλοηγού από την Πάτρα. 

Καταστάσεις που δείχνουν ότι η Καλαμάτα απέχει έτη φωτός από την ανάπτυξη της κρουαζιέρας, τουριστικού τομέα κρίσιμου που έχει απογειώσει αναπτυξιακά άλλες περιοχές της Πελοποννήσου (βλέπε Κατάκολο), ζουν όσοι ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο μοναδικός πλοηγός του λιμανιού της Καλαμάτας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με αποτέλεσμα να βρεθεί στον “αέρα” ο προγραμματισμένος κατάπλους κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Επιστολές στο Υπουργείο

Μάλιστα, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο χρειάστηκε να σταλούν επείγουσες επιστολές στον υπουργείο Ναυτιλίας από την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας. Στις επιστολές σημειώνεται ότι ο πλοηγός του λιμένα Καλαμάτας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και υπάρχουν ανάγκες, τις προσεχείς ημέρες, για την είσοδο κρουαζιερόπλοιων, των οποίων έχει προγραμματιστεί ο κατάπλους, στο λιμάνι της Καλαμάτας Η Ένωση ζητεί να επιτραπεί η είσοδος των πλοίων στο λιμένα με ευθύνη των πλοιάρχων ή να ληφθεί μέριμνα για την αποστολή – απόσπαση πλοηγού από άλλο σταθμό, μέχρι την επιστροφή του υπηρετούντος στην Καλαμάτα.

Πλοηγός από την Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στο Δήμο Καλαμάτας και γνωστοποιήθηκαν με σχετική ανακοίνωση, το ζήτημα ρυθμίστηκε και, τελικά, θα έρθει άλλος πλοηγός από την Πάτρα, προκειμένου να μην ακυρωθεί ο απόπλους των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο κόκκινο το θερμόμετρο: Καύσωνας με 41 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαγωνισμός για την εκμετάλλευση 7 σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης