Απονομή ελληνικού σήματος για το παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές

Για τρία ακόμη προϊόντα, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το παρθένο ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές εκδόθηκαν κανονισμοί απονομής ελληνικού σήματος. Ως φορέας απονομής για το σύνολο των προϊόντων αυτών ορίζεται ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα».

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί έρχονται να προστεθούν στους κανονισμούς πιστοποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αλκοολούχων ποτών, που είναι ήδη σε ισχύ και στόχος της Γενικής Γραμματείας παραμένει η εντατικοποίηση των διαδικασιών έκδοσης νέων κανονισμών και για άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς απονομής σήματος και για τα τρία προϊόντα, οι επιχειρήσεις που είναι ήδη πιστοποιημένες και καταχωρισμένες στο μητρώο εγκεκριμένων επιχειρήσεων και δικαιούχων ένδειξης ΠΟΠ και ΠΓΕ (προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης) για την παραγωγή ή/και συσκευασία ή/και εμπορία προϊόντων ΠΟΠ ή ΠΓΕ καταχωρίζονται αυτοδίκαια στο μητρώο των επιχειρήσεων ελληνικού σήματος και δικαιούνται τη χρήση του μετά την υποβολή της αίτησης.

Το ετήσιο τέλος χρήσης του σήματος στην κατηγορία του έξτρα παρθένου ελαιολάδου, του παρθένου ελαιολάδου, αλλά και των επιτραπέζιων ελιών, ανέρχεται σε 150 ευρώ για 1 έως 7 προϊόντα, προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για 8 έως 14 προϊόντα, επίσης κατά 100 ευρώ για 15 έως 21 προϊόντα και κατά 50 ευρώ για 22 προϊόντα και άνω. Το τέλος καταβάλλεται πριν από την καταχώριση κάθε προϊόντος της επιχείρησης στο μητρώο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Νεκρός καρχαρίας ξεβράστηκε στη δυτική παραλία (Διασπορά) – φωτο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προφυλακιστέος ο 83χρονος μετά την απολογία – ομολογία του στον Ανακριτή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στάθης Αναστασόπουλος για δακοκτονία: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ελαιοπαραγωγοί της δικαιούνται την επιπλέον χρηματοδότηση

Στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υλοποιηθεί αποτελεσματικά το ερχόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας