Αναρτήθηκαν σήμερα οι Γαλάζιες Σημαίες σε 4 παραλίες του δήμου Καλαμάτας

/

Σε τέσσερα σημεία των ακτών του Δήμου Καλαμάτας αναρτήθηκαν σήμερα Γαλάζιες Σημαίες για το 2017, που πιστοποιούν την ποιότητα των υδάτων, αλλά και την καταλληλότητα της παραλίας. Τα σημεία είναι: Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση, Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου, Αλμυρός Βέργας και Μικρή Μαντίνεια.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας επισημαίνεται ότι σε όλες τις ακρογιαλιές τα νερά κολύμβησης είναι πεντακάθαρα, κάτι που πιστοποιείται από τις τακτικές αναλύσεις, τις οποίες διεξάγει η ΔΕΥΑΚ.
Οι παραλίες όπου υπάρχει Γαλάζια Σημαία, είναι οργανωμένες, διαθέτουν ναυαγοσώστη και όλα τα σωστικά μέσα.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι έχουν εγκατασταθεί δύο μηχανισμοί αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, με τη βοήθεια των οποίων κάνουν μπάνιο οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία. Το ένα Seatrac είναι τοποθετημένο στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Ανάστασης (εντός του αστικού ιστού) και το άλλο στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.

Καθαρισμός ακτών


Τέλος, σήμερα πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της ακτής από τη Μικρά Μαντίνεια, το Πανελλήνιο έως τη Δυτική Παραλία από συνεργεία του Δήμου στο πλαίσιο της δράσης “καθαρές θάλασσες”, όπου διοργανώνεται από το Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αιχμηρή απάντηση Χρυσομάλλη σε Νικολάκου με αναφορά στη Μαρία Αντουανέτα!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έως 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Καλαμάτα την Πέμπτη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον