Καλαμάτα: Θερινό σχολείο από τις 9 Ιουλίου για εκπαιδευτικούς από Ευρώπη και Ελλάδα

/

Από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα θερινό σχολείο με αντικείμενο την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στόχος του είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η εύρεση νέων καινοτόμων μεθόδων, η δικτύωση και συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Σχολείων & Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) και η περαιτέρω βελτίωση των μαθησιακών πρακτικών μέσα από την ορθή χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Στην διοργάνωση συμμετέχουν διδάσκοντες Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικοί από Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Το θερινό σχολείο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δ.Ε Μεσσηνίας και την κοινωφελή επιχείρηση του δήμου Καλαμάτας “Φάρις”.

Τα οφέλη για την Καλαμάτα

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται ότι “τα οφέλη διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη Μεσσηνία θα είναι πολλαπλά (οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά) ενώ η επιτυχία του πρόκειται να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς Θερινών Σχολείων που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον στην περιοχή μας. Σε αυτό συνάδουν τόσο η συμμετοχή Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία και Λετονία αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό Σχολείο για τις ΤΠΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY)”.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

4 δήμοι της Μεσσηνίας σε λίστα ντροπής του υπ. Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεξικό: Συμπλοκές μεταξύ συμμοριών με 28 νεκρούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο επίκεντρο οι «κίνδυνοι» για τα περιφερειακά πανεπιστήμια από την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ – «Μέριμνα από την πολιτεία» ζητούν ο Νίκας και ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το ζήτημα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και οι επιπτώσεις στα περιφερειακά δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα απασχόλησε