Πολιτικό – επιχειρηματικό “Θρίλερ” στα …αποδυτήρια ποδοσφαιρικής ομάδας της Μεσσηνίας

/

Τα χαμένα φορολογικά βιβλία και τα χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ ποδοσφαιρικής ομάδας της Μεσσηνίας. Ο δήμαρχος και ο επιχειρηματίας που τους συνδέει η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Ο εισαγγελέας που ελέγχει την εκτός ποδοσφαίρου “σύνδεση” των δύο ανδρών και οι πολιτικές – αυτοδιοικητικές προεκτάσεις.

Ένα απίστευτο πολιτικό και επιχειρηματικό θρίλερ εξελίσσεται με φόντο “πρωτοκλασάτη” ποδοσφαιρική ομάδα του νομού Μεσσηνίας (εκτός Καλαμάτας) σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του messiniapress.

Τα χαμένα βιβλία

Το θέμα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες επιχειρηματίας – παράγοντας της συγκεκριμένης ομάδας προσήλθε στις αρχές όπου και κατήγγειλε την απώλεια των φορολογικών βιβλίων της ομάδας, με την οποία έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια. Η καταγγελία έχει καταγραφεί στα επίσημα αρχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία και διεξάγει έρευνες, ως είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου.

Τα χρέη

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα εμφανίζεται να έχει “άνοιγμα” πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ (ορισμένοι το τοποθετούν σε περισσότερα από 100.000 ευρώ) ως απόρροια της ανοδικής πορείας που έχει ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξη του ανοίγματος και η καταγγελία για απώλεια των φορολογικών στοιχείων της ποδοσφαιρικής ομάδας, περιπλέκουν την κατάσταση και δημιουργούν ένα δύσκολο “γρίφο” στα οικονομικά της ομάδας.

Η χρηματοδότηση 

Τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική ομάδα την έχει χρηματοδοτήσει, αλλεπάλληλες φορές και με μεγάλα ποσά, και ο δήμος της περιοχής, γεγονός που, μετά τις πιο πάνω εξελίξεις, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Η λογική του “στηρίζω την ομάδα της περιοχής μου”, εις το όνομα της οποίας δίνεται η χρηματοδότηση, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως “κολυμβήθρα του Σιλωάμ” για αιρετούς που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. 

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος

Ωστόσο, παρά τη δημιουργία εύλογων ερωτημάτων, ο δήμαρχος της περιοχής και ο επιχειρηματίας – παράγοντας της ποδοσφαιρικής ομάδας, μάλλον, θεωρούν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Άλλωστε, οι επίσημες κοινές εμφανίσεις τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκειμένου να …σώσουν την εν λόγω ομάδα, δείχνουν ότι δεν θεωρούν ότι τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Η …νύχτα και η καταγγελία στον εισαγγελέα

Ωστόσο, τα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο επιτακτικά αν σκεφτεί κανείς ότι τους δύο άντρες (δήμαρχο και επιχειρηματία) τους “συνδέει” ακόμα ένα γεγονός. Ο δήμαρχος έχει καταγγελθεί στις εισαγγελικές αρχές για τον τρόπο με τον οποίο έχει αδειοδοτήσει την επιχείρηση (νυκτερινό κέντρο) του παράγοντα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Η συγκεκριμένη καταγγελία είναι υπό εξέταση και στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος έχει καταθέσει απολογητικό υπόμνημα.

Οι πολιτικές προεκτάσεις

Όλα τα παραπάνω, τα χρέη της ποδοσφαιρικής ομάδας, οι καταγγελίες για απώλεια των φορολογικών στοιχείων και οι καταγγελίες για την αδειοδότηση της επιχείρησης του παράγοντα της ποδοσφαιρικής ομάδας από το δήμαρχο της περιοχής, είναι βέβαιο ότι θα επιλυθούν από τις αρμόδιες αρχές και αργά ή γρήγορα θα αποδειχθεί η αλήθεια.

Το γεγονός, ωστόσο, που ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση ακουμπά την πολιτική – αυτοδιοικητική ζωή του τόπου και το αν είναι πολιτικά θεμιτό και ηθικό ένας δήμος και ένας δήμαρχος να βρίσκονται στο πλευρό μια ποδοσφαιρικής ομάδας που ελέγχεται ως προς την αξιοπιστία της και στο πλευρό ενός επιχειρηματία που οι σχέσεις του με το δήμο επίσης ελέγχονται από τη δικαιοσύνη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Εξωτερικών: Οι σκληρές αλήθειες για το ναυάγιο στο Κυπριακό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τιμητική ή προσβλητική η εκδήλωση στο ερειπωμένο σπίτι της Μ. Κάλλας στη Μεσσηνία;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ