Αντάρτες στη Συρία έριξαν μαχητικό του καθεστώτος

Οι σύροι αντάρτες υποστήριξαν ότι κατέρριψαν σήμερα ένα αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος κοντά σε μια περιοχή που καλύπτεται από την κατάπαυση του πυρός που ισχύει σε τρεις επαρχίες της νότιας Συρίας σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δύο ανταρτικές οργανώσεις που επιχειρούν στη νοτιοανατολική Συρία ανέλαβαν την ευθύνη για την επιχείρηση αυτή με κοινή ανακοίνωσή τους.

«Το αεροπλάνο καταρρίφθηκε και συνετρίβη σε μια περιοχή υπό τον έλεγχο του καθεστώτος. Η τύχη του πιλότου δεν είναι γνωστή», δήλωσε ο Φαρές αλ-Μουντζέντ της ανταρτικής οργάνωσης «οι δυνάμεις του Άχμαντ αλ-Άμπντο».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων υποστήριξε πως το αεροπλάνο κατερρίφθη κοντά σ’ ένα χωριό που βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στις επαρχίες της Δαμασκού και της Σουέιντα.

Η Σουέιντα, όπως και η Ντεράα και η Κουνέιτρα, είναι οι τρεις επαρχίες όπου το μεσημέρι της Κυριακής τέθηκε σε ισχύ μια κατάπαυση του πυρός με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ιορδανίας.

Αυτές οι επαρχίες της νότιας Συρίας αποτελούν μέρος των «ζωνών αποκλιμάκωσης» του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στη Ρωσία και το Ιράν, συμμάχους του καθεστώτος της Δαμασκού, και την Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες.

Παρά την εκεχειρία, που γίνεται γενικά σεβαστή, το συριακό καθεστώς εξαπέλυσε χθες Δευτέρα μια επίθεση εναντίον των ανταρτών στην επαρχία Σουέιντα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αλλά ένα κρατικό μέσο ενημέρωσης υποστήριξε πως η επίθεση στρεφόταν εναντίον τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και ανταρτικές οργανώσεις, οι συγκρούσεις συνεχίζονταν σήμερα στην επαρχία αυτή.

Πηγή:newsbeast.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ακόμα δύο νεκροί στη Βενεζουέλα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το εντυπωσιακό φαινόμενο “sunlight” κατέγραψε η NASA στο Αιγαίο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΙΕΘΝΗ