Στο κόκκινο ο υδράργυρος: Στους 37 βαθμούς το θερμόμετρο στην Καλαμάτα την Τετάρτη

/

Άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπεται και αύριο στην Καλαμάτα με τον υδράργυρο, σύμφωνα με τα τοπικά μετεωρολογικά δεδομένα, να φτάνει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία στην Καλαμάτα, θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία θα κυμανθεί από 25-65%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες απογευματινές ώρες θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ. Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες θα βρίσκεται στο 10.0 (Πολύ Υψηλός). Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 3 (Υψηλή). Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Ανοικτές στο κοινό αίθουσες του δήμου Καλαμάτας

Εξάλλου, μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο ο δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι θα είναι στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενες αίθουσες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Συγκεκριμένα, λόγω της αναμενόμενης επικράτησης υψηλών θερμοκρασιών ή καύσωνα, θα είναι ανοικτοί στο κοινό οι κλιματιζόμενοι χώροι των ΚΑΠΗ, ως εξής: Α΄ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλ. 27210 95655, και Β΄ ΚΑΠΗ, οδός Παμίσου 20-22 (θέση Κουφού Ελιές), τηλ. 27210 21426.

Επιμέλεια του καιρού για την Καλαμάτα: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήχοι και θρύλοι της Μεσογείου “ζωντανεύουν” στο Μουσείο Ελληνικών Ενδυμασιών στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα τρένα έφυγαν τα ποδήλατα έρχονται: “Ανοίγει” ο σταθμός του ΟΣΕ στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

W Costa Navarino: Άνοιξαν οι πόρτες του νέου ξενοδοχείου στη Γιάλοβα – «Ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στη μεσογειακή φιλοξενία», δηλώνει ο γενικός διευθυντής της μονάδας [video]

Τους πρώτους επισκέπτες του υποδέχθηκε την Τρίτη το W Costa Navarino, το πρώτο ξενοδοχείο της W Hotels στην Ελλάδα, μέλος του