Μεσσηνία: 4 χασισοφυτείες με 787 δέντρα εντοπίστηκαν σε 4 μέρες από το ελικόπτερο της αστυνομίας

Νέα χασισοφυτεία με 274 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισε σήμερα το ελικόπτερο της αστυνομίας που σαρώνει τη Μεσσηνία. Τα 787 δέντρα φτάνει ο συνολικός απολογισμός των τελευταίων 4 ημερών (308 την Κυριακή και 205 τη Δευτέρα). Πρωτοφανής απολογισμός στα αστυνομικά χρονικά του Νομού ο μαζικός εντοπισμός χασισοφυτειών.

Μια νέα χασισοφυτεία εντόπισε σήμερα το ελικόπτερο της αστυνομίας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει φύλο και φτερό συγκεκριμένες περιοχές του Νομού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, “στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση, σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν 274 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα περίπου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων, που καλλιεργούσαν τη φυτεία”.

Οι φωτογραφίες από τη σημερινή “λεία” του ελικοπτέρου της αστυνομίας: 

1

2

3

4 χασισοφυτείες σε 4 ημέρες!

Σημειώνεται ότι η σημερινή χασισοφυτεία είναι η 4η κατά σειρά που εντοπίζει το ελικόπτερο της αστυνομίας τις 4 τελευταίες μέρες, γεγονός που δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, την Κυριακή εντοπίστηκε φυτεία με 308 δενδρύλια και τη Δευτέρα δύο φυτείες με 151 και 54 δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ