Τέλος στο πάρτι στην υγεία: Νέα αποκαλυπτικά στοιχειά για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας

/

Καταρρέουν οι τιμές των εργολάβων – προμηθευτών των νοσοκομείων της χώρας, βάζοντας έτσι τέλος στο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί στα νοσοκομεία ολόκληρης της Χώρας τα προηγούμενα χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα στοιχεία που παραθέτει ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, στοιχεία που αφορούν την προμήθεια φίλτρων για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την αποκομιδή και μεταφορά μολυσματικών αποβλήτων και την προμήθεια υγρού οξυγόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο κ. Μπέζος η πορεία της τιμής αγοράς στα φίλτρα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού για τους τύπους Α2 και Β2, όπως προέκυψαν μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, είναι εξαιρετικά πτωτική. Ενδεικτικά ο κ. Μπέζος αναφέρει ότι το 2015 η συνολική δαπάνη για την αγορά φίλτρων άγγιξε το ποσό των 202.000 ευρώ, το 2016 το ποσό των 146.872 ευρώ και για το 2017 (μέχρι σήμερα) το ποσό έχει φτάσει τα 56.051 ευρώ με τελική εκτίμηση να φτάσει τα 115.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή οι τιμές καταρρέουν και στην αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων. Η τιμή, πλέον, έχει διαμορφωθεί στα 0,70 ευρώ το κιλό για την αποστείρωση των μολυσματικών αποβλήτων και 1,70 ευρώ το κιλό για την αποτέφρωση των μεικτών επικινδύνων αποβλήτων. Ωστόσο, η μεγάλη πτώση εντοπίζεται στα μεταφορικά. Συγκεκριμένα το 2015 η τιμή ήταν 1,20 ευρώ και 0.80 ευρώ το κιλό (ΕΑΑΜ και ΜΕΑ αντίστοιχα) και σήμερα η τιμή, για την ίδια υπηρεσία, έχει φτάσει τα 0,27 ευρώ ανά κιλό!

Τέλος, οι τιμές έχουν καταρρεύσει και στην προμήθεια υγρού οξυγόνου. Πριν από 3 χρόνια η τιμή στο παρατηρητήριο ήταν 0,69 ευρώ το κυβικό (συν τα μεταφορικά), ενώ τώρα η τιμή έχει φτάσει τα 0,40 ευρώ με τα μεταφορικά δωρεάν!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Κωνσταντινέα για την υλικοτεχνική αναβάθμιση του Λιμεναρχείου Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καλαμάτα: Στην εντατική 27χρονος μετά από τροχαίο ατύχημα στην οδό Λακωνικής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ