Ενδιαφέρον για αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας – Τι απαντά η κυβέρνηση

/

Δύο, τουλάχιστον, σημαντικοί επιχειρηματίες της Χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress, έχουν εκδηλώσει άτυπο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας, σε περίπτωση που παύση η λειτουργία του. “Παραμένει στρατιωτική μονάδα” η απάντηση της κυβέρνησης.

Σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Καλαμάτας, έστω άτυπο, έχει εκδηλωθεί σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το messiniapress. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τουλάχιστον δύο μεγάλοι επιχειρηματίες της Χώρας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με διάφορους τρόπους στη Μεσσηνία, έχουν απευθυνθεί σε κυβερνητικά στελέχη ζητώντας να μάθουν αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν την παύση της λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας εκδηλώνοντας, παράλληλα, το επιχειρηματικό τους ενδιαφέρον σε περίπτωση που αποφασιστεί η αξιοποίηση των υποδομών του 9ου Συντάγματος Πεζικού.

Ενδιαφέρον για τουριστικές υποδομές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί αφορά την τουριστική αξιοποίηση μέρους η του συνόλου των υποδομών. Μάλιστα, οι επιχειρηματίες διεμήνυσαν ότι είναι έτοιμοι να μπουν στην διαδικασία της αξιοποίησης του χώρου μιλώντας για δεκάδες θέσεις εργασίες και πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Πάντως, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί δεν φαίνεται να αλλάζει τη λογική που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Έτσι, διαμηνύθηκε στους ενδιαφερόμενους πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας παραμένει ενεργό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει καμία κουβέντα, ούτε καν φιλολογική, για πιθανή αξιοποίηση των υποδομών του. Διεμήνυσαν, επίσης, ότι το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας θα κριθεί αφού ολοκληρωθεί ο εθνικός σχεδιασμός για τα στρατόπεδα και τα κέντρα νεοσυλλέκτων σε ολόκληρη τη Χώρα. Μάλιστα, η κυβέρνηση φρόντισε να κάνει σαφές ότι ενεργό ρόλο στις όποιες τελικές αποφάσεις για την τύχη και το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας θα έχει η τοπική κοινωνία και οι επίσημες εκφάνσεις της.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παραμένει το πέπλο μυστηρίου με τα περιστατικά θανάτων ηλικιωμένων στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έρχονται τελικά οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν στη Μεθώνη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ