Παραμένει το πέπλο μυστηρίου με τα περιστατικά θανάτων ηλικιωμένων στη Μεσσηνία

/

Νεκρός στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας μεταφέρθηκε ένας 85χρονος την Κυριακή 2 Ιουλίου. Επιμένουν οι πληροφορίες για το θάνατο περισσότερων ηλικιωμένων που ζούσαν σε χώρο φιλοξενίας στη Μεσσηνία. Ανεξέλεγκτη φημολογία προκαλούν τα αναπάντητα ερωτήματα. Διστάζουν οι αρμόδιοι να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις πληροφορίες. 

Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η φημολογία σε σχέση με το θάνατο ηλικιωμένων στη Μεσσηνία κατά τη διάρκεια του καύσωνα που έπληξε στις αρχές του μήνα το Νομό. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιοι εμφανίζονται διστακτικοί να απαντήσουν με σαφήνεια και να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν τα περιστατικά που μεταφέρονται ως πραγματικότητα από διαφορετικές πηγές. 

Επιβεβαιώνεται ο ένας νεκρός

Το messiniapress, το οποίο έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας το θέμα, επιβεβαίωσε σήμερα από κρατική αρχή ότι έχει καταγραφεί περιστατικό θανάτου ηλικιωμένου που διέμενε στον συγκεκριμένο χώρο κατά την επίμαχη περίοδο. Η επιβεβαιωμένη πληροφορία αναφέρει ότι την Κυριακή 2 Ιουλίου ένας 85χρονος μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός και η όποια παρέμβαση των γιατρών ήταν τυπικού χαρακτήρα.

Η αιτία του θανάτου

Εκείνο που δεν επιβεβαιώνεται, αλλά ούτε έχει διαψευστεί, είναι η αιτία που οδήγησε τον άτυχο ηλικιωμένο στο θάνατο. Έτσι αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν ο θάνατός του προήλθε από φυσικά αίτια ή από λόγους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκείνες της μέρες στη Μεσσηνία.

Επιμένουν οι πληροφορίες

Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται ένας θάνατος ηλικιωμένου χωρίς να προσδιορίζεται η αιτιολογία, οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρξαν αντίστοιχα περιστατικά, την ίδια περίοδο και στον ίδιο χώρο, επιμένουν. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες πληροφορίες συνδέουν τα περιστατικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στις αρχές Ιουλίου στην Καλαμάτα.

Η ανάγκη απαντήσεων

Προφανώς, ιδιαίτερα μετά την επιβεβαίωση του ενός περιστατικού, τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται. Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, προκειμένου να παύσει η ακατάσχετη φημολογία που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της τερατολογίας. Αν, δε, σκεφτεί κανείς ότι στο ζήτημα εμπλέκονται αρχές κύρους γίνεται αντιληπτό ότι οι απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα πρέπει να δοθούν με την ανάλογη σοβαρότητα. Πάντως, είτε οι αρμόδιοι μπουν στον κόπο να απαντήσουν είτε όχι, το messiniapress συνεχίζει τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων, τα οποία θα φέρει στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση που αφορά ανθρώπινες ζωές. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Λαύριο οι 104 μετανάστες και πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σε σκάφος κοντά στη Μεθώνη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενδιαφέρον για αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας – Τι απαντά η κυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ