“Σφάζονται” οι φατρίες της Μεσσηνίας στην …ποδιά του Χαρίτση με στόχο το εσωτερικό ακροατήριο

/

Νέα ανακοίνωση και νέα προσωπική επίθεση Λαμπρόπουλου στον Μεσσήνιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας. Οι επικοινωνιακοί και εσωκομματικοί λόγοι που οδηγούν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο δρόμο της οξείας σύγκρουσης και η απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων και απαντήσεων.

Νέα ανακοίνωση, τη δεύτερη κατά σειρά ,εξέδωσε σήμερα ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Γιάννης Λαμπρόπουλος κατά του Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Λαμπρόπουλος, μάλιστα, στη νέα του ανακοίνωση επιλέγει να οξύνει ακόμα περισσότερο την αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή υπουργός Οικονομίας, χρησιμοποιώντας προσωπικές αναφορές, κάτι στο οποίο δεν έχει συνηθίσει τους Μεσσήνιους.

Η ανακοίνωση

Σημειώνει στη νέα του ανακοίνωση ο κ. Λαμπρόπουλος: “Ο Υπουργός του «Δεν δικαιούσθε να ομιλείτε», στην απάντησή του σήμερα 19 Ιουλίου 2017, δεν βρήκε, ούτε μια λέξη, για να ζητήσει συγγνώμη από τον Μεσσηνιακό Λαό, για τα «περί ιθαγενών και καθρεφτάκια», που ανέφερε στη συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή στην Καλαμάτα. Επίσης, να του θυμίσω, ότι δεν είμαι Πολιτευτής, αλλά κατ΄επανάληψη εκλεγμένος Βουλευτής της Μεσσηνίας και έχω διατελέσει δυο φορές Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Χαρίτσης πολιτεύθηκε στη Μεσσηνία, στις εκλογές τον Μάϊο του 2012, έλαβε 1524 ψήφους, ήρθε έκτος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά διορίσθηκε Υπουργός στην Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Αυτά τα λόγια που ακούσαμε, την περασμένη Παρασκευή από τον κ. Χαρίτση, εκφράζουν την νοοτροπία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω τον Πολιτικό μας Πολιτισμό, τον Δημοκρατικό Διάλογο, τον σεβασμό στους Θεσμούς και την Δημοκρατία μας. Ο κ. Χαρίτσης, αρμόδιος Υπουργός, που κατανέμει το νέο ΕΣΠΑ, δεν βρίσκει τρόπο να χρηματοδοτήσει ούτε ένα έργο με λίγα εκατομμύρια ευρώ στη Μεσσηνία. Θα μπορούσε, εάν ήθελε, το Καλαμάτα-Ριζόμυλος, να το χρηματοδοτήσει αυτός, εδώ και δυόμιση χρόνια και τώρα να εκτελείται το έργο. Σε όλα τα ερωτήματα, που του έθεσα, δεν απάντησε. Οι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μόνο γνωρίζουν καλά, να αερολογούν, να βρίσκουν εχθρούς και να ψεύδονται. Σύντομα, θα έρθει η ώρα του Λαού”.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η νέα ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου είναι εμφανές ότι δεν προσθέτει τίποτα ουσιαστικό στην πολιτική, υποτίθεται, διαμάχη για τους οδικούς άξονες της Μεσσηνίας. Ο κ. Λαμπρόπουλος και όλη η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να εξηγήσει γιατί ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δυο μέρες πριν εγκαταλείψει την εξουσία η κυβέρνηση Σαμαρά, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης. Ο κ. Λαμπρόπουλος και η τοπική Νέα Δημοκρατία αδυνατούν να εξηγήσουν γιατί απεντάχθηκε (το 2013) ο οδικός άξονας Τσακώνα – Καλό Νερό από την αρχική σύμβαση, γεγονός που ακύρωσε το έργο.

Από τη στιγμή που αυτά τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα, προφανώς, η πολιτική ουσία της αντιπαράθεσης πάει περίπατο.

Επικοινωνιακοί παλικαρισμοί για εσωτερική κατανάλωση

Ωστόσο, οι παλικαρισμοί των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του κ. Χαρίτση και άλλων στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν άλλους στόχους και όχι το “καλό της Μεσσηνίας”, όπως προσπαθούν να πείσουν τα “γαλάζια” στελέχη. Η αντιπαράθεση από την πλευρά τους είναι επιτηδευμένη και ενταγμένη σε ένα μικροπολιτικό σχέδιο που έχει διπλό στόχο: Πρώτον να συσπειρώσουν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία και δεύτερον να κερδίσουν πόντους στο εσωκομματικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της ΝΔ, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά τρικ, προσπαθούν να προκαλέσουν την αντίδραση της άλλης πλευράς. Αν, μάλιστα, καταφέρουν να αντιπαρατεθούν με κυβερνητικό στέλεχος, όπως ο κ. Χαρίτσης, θεωρούν ότι ο στόχος τους υπηρετείται στο μέγιστο βαθμό. Γι’ αυτό και ο κ. Λαμπρόπουλος έχει επιλέξει να στοχοποιήσει τον κ. Χαρίτση, γι’ αυτό και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία δεν διστάζουν να αντιπαρατεθούν ακόμα και όταν τα λεγόμενά τους δείχνουν ένδεια επιχειρημάτων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άγνωστοι πετροβολούν και σπάνε αυτοκίνητα στα διόδια της Εθνικής στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αλλάζει όψη η πλατεία 23ης Μαρτίου: Οι προτάσεις που θα βασιστούν οι παρεμβάσεις (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.