“Παιχνίδια” Οικολόγων με την Καλαμάτα – Πεντακάθαρα τα νερά των παραλιών

/

Νέα ερωτήματα για την ποιότητα και την σκοπιμότητα των μετρήσεων σε παραλίες της Μεσσηνίας από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) εγείρονται μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πραγματοποίησε ελέγχους στις ίδιες περιοχές που το ΠΑΚΟΕ είχε “εντοπίσει” προβλήματα, ωστόσο, από τα αποτελέσματα δεν προκύπτει καμία ανησυχία για την ποιότητα των νερών.

Συγκεκριμένα σε σημερινή της ανακοίνωση η Περιφερειακής Ενότητα Μεσσηνίας σημειώνει: “Με αφορμή την εύλογη ανησυχία των πολιτών εξαιτίας των δημοσιευμάτων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), , η Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας ΠΕ Μεσσηνίας, διενήργησε στις 12/07/2017 δειγματοληψία σε 5 ακτές κολύμβησης του Δ. Καλαμάτας

Οι αναφερόμενες ακτές είναι: πίστα κάρτ, Tαμπάκη, Aνάσταση, Φιλοξένια, Αλμυρός cosi,( στις οποίες περιλαμβάνονται και οι, κατά το ΠΑΚΟΕ, ακατάλληλες ακτές).

Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι τα νερά κολύμβησης είναι εντός των ορίων για εξαιρετικής ποιότητας ύδατα, σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ.

Οι δειγματοληψίες των ακτών θα συνεχιστούν, προκειμένου να εκδοθεί Απόφαση για την καταλληλότητα των νερών των ακτών κολύμβησης του Νομού μας”.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες παρόμοιο έλεγχο έκανε και ο δήμος Καλαμάτας, από τον οποίο προκύπτει τα νερά των παραλιών είναι πεντακάθαρα.

δε

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγραμματική σύμβαση προτείνει ο δήμος Καλαμάτας για τη Σχολή Παπαφλέσσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπ. Εσωτερικών: Υπό έλεγχο ο δήμος Πύλου – Νέστορος και ο Δ. Καφαντάρης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Έξι χρόνια από τις φονικές πλημμύρες του 2016: Ανοιχτή για τη δικαιοσύνη η υπόθεση της αναζήτησης ευθυνών – Ακόμα …συζητάνε οι αυτοδιοικητικοί την αντιπλημμυρική θωράκιση της Καλαμάτας

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (7/9) από την ημέρα (7/9/2016) κατά την οποία η Καλαμάτα υπέστη μια

Τριγμοί στη «γαλάζια πολυκατοικία»: Ρουκέτες του δημάρχου Άργους εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Τι …διαμηνύει από το Facebook ο Καμπόσος στον Νίκα

Ευθεία επίθεση εναντίον του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του πρώην αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και νυν προέδρου