Δια χειρός Χαρίτση: 4.353.000 ευρώ για το δίκτυο αποχέτευσης Πύλου και Μεθώνης

/

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέα Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κας Ευγενίας Φωτονιάτα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020” το έργο “Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Πύλου και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων οικισμών Μεθώνης” του Δήμου Πύλου – Νέστορος, προϋπολογισμού 4.353.570 ευρώ.

Το έργο αυτό αφορά την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης Γιάλοβας-Πύλου, την δημιουργία 4 αντλιοστασίων και παράλληλα την ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης στην Μεθώνη, έτσι ώστε και στις δύο περιοχές από το επόμενο χρονικό διάστημα, να γίνεται χρήση βιολογικού καθαρισμού.

 Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων προστατεύεται περιβαλλοντολογικά στο μέγιστο βαθμό ο όρμος του Ναβαρίνου και ο κόλπος της Μεθώνης. Η ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε χρηματοδότηση έρχεται να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα της περιοχής, το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ολοκληρώσει. Καταλυτική, δε, στην ένταξη του έργου θεωρείται το ενδιαφέρον και οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυροσβεστική: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή “Μιλά” του δήμου Οιχαλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ιαπωνικός κολοσσός Mitsui Co “μπαίνει” στο υδατοδρόμιο της Πύλου και αλλάζει τα δεδομένα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν