Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ο Τατούλης κάνει “πάρτι” και η αντιπολίτευση “κοιμάται”

/

Χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ανύπαρκτη και “κουρασμένη” η αντιπολίτευση δεν καταθέτει προτάσεις και θέσεις για κομβικά ζητήματα. Εξαντλείται σε επικοινωνιακούς ακροβατισμούς αγνοώντας τον θεσμικό της ρόλο. Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανυπαρξία σοβαρής και συγκροτημένης αντιπολίτευσης κατέδειξε η χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα στο μείζον για τη Μεσσηνία θέμα της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων η μειοψηφία δεν κατέθεσε καμία πρόταση και, ουσιαστικά, άφησε τον Περιφερειάρχη να κάνει πολιτικό “πάρτι”. Μάλιστα, η έλλειψη θέσεων της αντιπολίτευσης την οδήγησε να υιοθετήσει και να κρυφτεί πίσω από την πρόταση που κατέθεσε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, δίνοντας λαβές για σχόλια, καθώς έδειξε ότι δεν διαθέτει συγκροτημένη θέση για ένα θέμα που “καίει” το Νομό.

Γενική ανυπαρξία

Η χθεσινή εικόνα της μείζονος μειοψηφίας δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η παράταξη που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές δείχνει ότι δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους αντιπολίτευσης στον Τατούλη, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη πολιτική επικράτηση του Περιφερειάρχη. Τα παραδείγματα πολλά: Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων η αντιπολίτευση δείχνει πελαγωμένη. Τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη μιλούν για το θέμα, ο Περιφερειάρχης και οι αντιπεριφερειάρχες κάνουν αλλεπάλληλες δηλώσεις, τα στελέχη της μείζονος μειοψηφίας σιωπούν. Απλά δεν λένε τίποτα.

Η ίδια τακτική και στο θέμα των δασικών χαρτών. Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου μιλούν, ο Περιφερειάρχης στέλνει επιστολές σε κυβερνητικά στελέχη και εκδίδει ανακοινώσεις και η αντιπολίτευση σιωπά. Απλά δεν λέει τίποτα.

Επικοινωνιακές ακροβασίες

Τα πιο πάνω παραδείγματα είναι λίγα από τα πολλά που μπορεί να αναφέρει κανείς για να καταδείξει την ανυπαρξία αντιπολιτευτικού λόγου στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Αρκεί να σημειωθεί ότι όταν τα στελέχη της αντιπολίτευσης …θυμηθούν να κάνουν αντιπολίτευση το κάνουν με επικοινωνιακές ακροβασίες. Στέλνουν, όποτε και όταν ξυπνήσουν από την πολιτική τους ραστώνη, ανακοινώσεις σε ΜΜΕ που θεωρούν φιλικά ή διοχετεύουν πληροφόρηση σε δημοσιογράφους που θεωρούν “φίλα προσκείμενους”. Προφανώς, αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμα και τον θεσμικό τους ρόλο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Παίρνει μέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα της αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως είναι φυσικό, δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, φυσικό είναι η Κουμουνδούρου να έχει προβληματιστεί από τη στάση της παράταξης που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές. Ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι στις ερχόμενες εκλογές η συγκεκριμένη παράταξη δεν θα συνεχίσει με τη μορφή που έχει σήμερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί την συμπόρευση με πολιτικά στελέχη που δείχνουν ότι κάνουν αγγαρεία. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Προσλήψεις ανέργων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ (ποιους αφορά)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

“Το κλουβί με τις τρελές” επιστρέφει για 3 ημέρες (27,28, 29 Ιουλίου) στο κάστρο της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»