Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας: Νέος εξοπλισμός και προσλήψεις γιατρών

/

Την χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (Νοσοκομείου Καλαμάτας και Νοσοκομείου Κυπαρισσίας) με το ποσό του 1.000.000 ευρώ για την προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υπέγραψε, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2017 του Υπουργείου Υγείας. Μεγάλο τμήμα του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αφορά το χώρο των Χειρουργείων του νοσοκομείου της Καλαμάτας, ενώ το νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα ενισχυθεί με νέα συστήματα υπερηχοτομογραφίας. Υπολογίζεται ότι η παραλαβή του νέου εξοπλισμού θα γίνει περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Κυπαρισσίας που χρηματοδοτείται από τα έσοδα της εκποίησης του κληροδοτήματος Αριδά. Πρόκειται για την προμήθεια 7 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και 9 ηλεκτρικών πολυθρόνων αιμοκάθαρσης. Μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η παραλαβή των νέων μηχανημάτων.

Επιπλέον στο τελευταίο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκεται η προμήθεια του συγκροτήματος επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων της νοσοκομείου Καλαμάτας. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα υπάρχει εξοικονόμηση σε ετήσια βάση του ποσού των 150.000 ευρώ.

Προσλήψεις

Όσο αφορά το θέμα της στελέχωσης, στην πρόσληψη επτά ακόμη νέων επικουρικών ιατρών προχωρά τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Υγείας. Οι νέοι αυτοί ιατροί οι οποίοι θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι στο αμέσως επόμενο δίμηνο οι δύο Παθολογικές κλινικές της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας, πέρα των ανωτέρω δύο επικουρικών ιατρών, ενισχύονται και με δύο μόνιμους ακόμα παθολόγους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Υπογραφή Τατούλη για τη δημοπράτηση 5 έργων στη Μεσσηνία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με …άρωμα Μεσσηνίας εγκληματική οργάνωση που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ