Συνάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci

/

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, η οποία μπορεί να συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση των σχέσεων των δύο κρατών. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην οργάνωση της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικού forum στη Σμύρνη το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την οποία κατ’ εξοχήν στηρίζει η χώρα μας , εφόσον μια ευρωπαϊκή Τουρκία είναι προς όφελος του λαού της, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των καλών σχέσεων γειτονίας στην περιοχή, με αυτονόητη προϋπόθεση το σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου δημοκρατίας και δικαιωμάτων.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τελωνειακή Σύνδεση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και άλλα σχετικά θέματα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην πόλη – φάντασμα της Κίνας ο Σαμαράς: Ομιλητής σε συνέδριο για την ερημοποίηση (φωτο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα τσιγγάνων που είχε ρημάξει σπίτια στην Καλαμάτα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρές αντιδράσεις και στη Μεσσηνία για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων: Για «σκοτεινές πρακτικές» μιλάει ο Μενέλαος Γερονικολός – Για «μεθόδους παρακράτους» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

Αντιδράσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και στη Μεσσηνία προκαλούν όσα εξελίσσονται και έχουν