Υπ. Περιβάλλοντος: Αρνείται να στείλει χάρτες με αυθαίρετα ο δήμος Πύλου – Νέστορος

/

Μόνο ο δήμος Πύλου – Νέστορος, από τους δήμους της Μεσσηνίας, δεν έχει αποστείλει τα στοιχεία οριοθέτησης των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων (οικισμοί που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις). Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα με ανακοίνωση του υπουργείο Περιβάλλοντος στην οποία σημειώνεται: “Την τέταρτη κατά σειρά επιστολή απέστειλε, σήμερα, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στους Δημάρχους  που δεν έχουν ακόμα οριοθετήσει τους οικισμούς και τις οικιστικές πυκνώσεις  στους αναρτημένους δασικούς χάρτες  της δημοτικής τους  περιφέρειας. Στην επιστολή του ο Αν. ΥΠΕΝ  καλεί τους Δημάρχους να εκμεταλλευτούν την νέα παράταση που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, ως οφείλουν.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4389/2016 η οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων αποτελεί ρητή υποχρέωση των Δήμων, ήδη από τον Μάϊο 2016 και εξυπηρετεί αφενός την επιτάχυνση του σημαντικού έργου των δασικών χαρτών και αφετέρου την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών, την αποφυγή αναίτιας ταλαιπωρίας και άσκοπου κόστους, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Στο κείμενο της επιστολής του ο Αν. ΥΠΕΝ τονίζει μεταξύ άλλων ότι από την πλευρά  της Πολιτείας  και εξαιτίας και της άρνησης συνεργασίας ορισμένων Δήμων με τη νομοθετική επιταγή του ν. 4389/2016, κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή και δόθηκε παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών έως την 7η Σεπτεμβρίου 2017. «Δική μας επιλογή είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και πιστεύουμε ότι και η δική σας επιλογή ταυτίζεται με τον στόχο αυτό», σημειώνει ο Σωκράτης Φάμελλος”.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι 18 Δήμοι που δεν έχουν εκπληρώσει, έως σήμερα, τις υποχρεώσεις τους είναι οι εξής:
1. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ
2. ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
3. ΔΟΞΑΤΟΥ
4. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
5. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
6. ΔΩΔΩΝΗΣ
7. ΚΙΜΩΛΟΥ
8. ΜΗΛΟΥ
9. ΜΥΚΟΝΟΥ
10. ΣΙΦΝΟΥ
11. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
12. ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
13. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
14.
ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
15. ΣΠΕΤΣΩΝ
16. ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ
17. ΣΙΘΩΝΙΑΣ
18. ΧΙΟΥ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρωτοπορεί η Πελοπόννησος στη διαστημική προσπάθεια του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην πόλη – φάντασμα της Κίνας ο Σαμαράς: Ομιλητής σε συνέδριο για την ερημοποίηση (φωτο)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»