“Ηρωική έξοδο” προετοιμάζει η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

/

Έτοιμη να “αποδράσει” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Στόχος της να είναι υποψήφια δήμαρχος στο δήμο Οιχαλίας. Το “άδειασμα” στην παράταξη Τατούλη, τα πυρηνελαιουργεία, τα σκουπίδια .

Την έξοδό της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει μεθοδικά η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Η κα Αλειφέρη, μάλιστα, ετοιμάζει μεθοδικά και την επιστροφή της στο δήμο Οιχαλίας από τη θέση της υποψήφιας δημάρχου στις επόμενες εκλογές.

Το πρώτο ρήγμα

Η αντίστροφη μέτρηση για την κα Αλειφέρη ξεκίνησε όταν συνυπέγραψε πολιτικό μανιφέστο, με το οποίο ουσιαστικά ζητούσε την επιστροφή του θεσμού στα πρότυπα της παλιάς νομαρχίας. Οι θέσεις που εξέφραζε το συγκεκριμένο κείμενο ήταν θέσεις που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον πυρήνα της πολιτικής σκέψης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ο οποίος ζητά την αναβάθμιση του ρόλου των Περιφερειών και την κατάργηση των χωρικών αντιπεριφερειαρχών. Αυτό ήταν το πρώτο πολιτικό ρήγμα ανάμεσα στην κα Αλειφέρη και την παράταξη Τατούλη.

Τα πυρηνελαιουργεία

Η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας όμως δεν έμεινε εκεί. Λίγες μέρες μετά, και αφού δεν έχει κοπάσει ακόμα ο θόρυβος με το πιο πάνω κείμενο, η κα Αλειφέρη προχωρά σε “άδειασμα” της παράταξης Τατούλη. Καταθέτει προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν από την παράταξη της πλειοψηφίας. Στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκύψει μέσα από συνεννόηση με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκο Πατσαρίνο. Η κα Αλειφέρη επιμένει η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρότι γνωρίζει ότι η μεθόδευσή της έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Στην ψηφοφορία που ακολουθεί το δεύτερο ρήγμα ανάμεσα στην κα Αλειφέρη με την παράταξη Τατούλη γίνεται ορατό. Κανένας από την πλειοψηφία δεν στηρίζει την πρότασή της, αντιθέτως την υπερψηφίζει ο κ. Πατσαρίνος.

Τα σκουπίδια

Το θέμα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για την ηρωική έξοδο που ετοιμάζει η κα Αλειφέρη είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς είναι θέμα ημερών να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, στην οποία προβλέπεται κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στην τοπική κοινότητα της Καλλιρόης, του δήμου Οιχαλίας. Η κα Αλειφέρη είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις για το συγκεκριμένο θέμα και έχει εκφράσει την άρνησή της να δεχθεί τον σχετικό σχεδιασμό. Ως εκ τούτου η επερχόμενη υπογραφή της σύμβασης, με την Καλλιρόη στον σχεδιασμό, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κα Αλειφέρη να αποδράσει από την Περιφέρεια…

Η επικοινωνιακή πολιτική

Τα βήματα που έχει ακολουθήσει η κα Αλειφέρη, προκειμένου να προκαλέσει την οριστική ρήξη της με την παράταξη Τατούλη, είναι επιμελώς σχεδιασμένα και έχουν στόχο να εμφανίσει τον εαυτό της ως “διωκόμενη” από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στο θέμα των πυρηνελαιουργείων. Ενώ η ίδια “άδειασε” την παράταξή της προσπαθεί να περάσει προς τα έξω ότι έπεσε θύμα του κακού Τατούλη. Με λίγα λόγια η κα Αλειφέρη προσπαθεί να βαφτίσει το ψάρι κρέας, την στιγμή που τα γεγονότα είναι συγκεκριμένα: Μεθόδευσε τις συγκεκριμένες προτάσεις με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δεν ενημέρωσε κανέναν από την παράταξή της, επιχείρησε να φέρει την πλειοψηφία προ τετελεσμένων με τη διαρροή των συγκεκριμένων προτάσεων και επέμεινε στην κατάθεσή τους στο Περιφρειακό Συμβούλιο με στόχο να φανεί ή ρήξη της. Επισημαίνεται ότι το θέμα των πυρηνελαιουργείων απασχολεί ιδιαίτερα το δήμο Οιχαλίας, γεγονός εξαιρετικά βολικό για την αντιπεριφερειαρχη Μεσσηνίας, καθώς με όχημα το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της περιοχής της. 

Την ίδια επικοινωνιακή τακτική έχει επιλέξει η κα Αλειφέρη και στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, το οποίο επίσης “καίει” το δήμο Οιχαλίας. Η κα Αλειφέρη δέχθηκε να συμπορευθεί με την παράταξη Τατούλη, γνωρίζοντας ότι το θέμα της κατασκευής εργοστασίου στην Καλλιρόη αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή του κ. Τατούλη εδώ και χρόνια. Παρόλα αυτά επέλεξε τη σίγουρη θέση και εξουσία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη …ξεχνώντας τις ενστάσεις της. Τώρα, που έχει επιλέξει να επιστρέψει στο δήμο Οιχαλίας, ανασύρει την πολιτική της ευαισθησία και προσπαθεί να χτίσει το προφίλ της πολιτικού που …αντιστάθηκε στα σχέδια Τατούλη για το καλό του δήμου της. Άρα, η οριστική ρήξη με την παράταξη Τατούλη, με αφορμή το θέμα των σκουπιδιών, εξυπηρετεί άριστα τον πολιτικό σχεδιασμό της κας Αλειφέρη. 

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυτική Μάνη: 35χρονη κατηγορείται για απάτη με θύμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναγερμός στην αστυνομία από την επίθεση σε nightclub της Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έντονο παρασκήνιο στη Νέα Δημοκρατία για τον δήμο Τριφυλίας: «Δυνατά» η Χάιδω Παναγιωτοπούλου – «Υποχωρούν» τα στηρίγματα Κατσίβελα – Ο ρόλος του Περικλή Μαντά

Κινητικότητα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την υποψηφιότητα που θα στηρίξει η «γαλάζια»